Gå til sidens hovedinnhold

Hege Irene Fossum (KrF): Hva vil vi med ruspolitikken?

Artikkelen er over 6 år gammel

Hege Irene Fossum forklarer i dette leserinnlegget hva Hole KrFs ruspolitikk er.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva er egentlig Hole KrFs ruspolitikk? Jeg har blitt kontaktet av velgere som lurer på hva vi står for.

Nøkkelbegrepene i KrFs ruspolitikk er solidaritet med dem som sliter, omsorg for dem som har problemer, og forebygging av skader. Som samfunn har vi et ansvar for å redusere skadevirkningene av rusmidler, og gi rusavhengige hjelp til å bli rusfrie og begynne et nytt liv.

Forebygging

Vi vil føre en offensiv ruspolitikk. Først og fremst med aktivt forebyggende arbeid. Det er viktig at alkoholdebuten utsettes fordi vi vet at faren for å utvikle alkoholisme er større jo tidligere debuten kommer. Senere alkoholdebut gir mindre misbruk og også mindre sannsynlighet for overgang til narkotiske stoffer.

Derfor vil vi videreføre rusfri fritidsklubb for ungdom og gi støtte til frivillige lag og organisasjoner som driver opplysnings- og holdningsskapende rusarbeid. Undervisning om rusmidler og rusavhengighet bør starte så tidlig som mulig i skolen.

Vi vil også arbeide for at gravide får god informasjon om skaden alkoholinntak under svangerskap kan påføre barnet, og at gravide med rusavhengighet sikres tett oppfølging.

Spørsmål om skjenketider

Videre vil vi arbeide for at det praktiseres en restriktiv alkoholpolitikk. Politiets råd bør tillegges betydelig vekt når spørsmål om salgs- og skjenkebevillinger skal avgjøres.

Vi vil ikke øke skjenketidene! Men antall kontroller må økes, og det må være en effektiv håndheving. Det må særlig settes fokus på overholdelse av aldersgrenser for salg av alkohol.

LES OGSÅ: Askilsrud i Ringerike KrF: – Selg alkohol til 03 på natta

Kommentarer til denne saken