Tor Stein-Andersen (H): Tyrifjord tar ikke de unge på alvor

Tyrifjord-elevene var misfornøyde med flere av paneldeltakernes innsats.

Tyrifjord-elevene var misfornøyde med flere av paneldeltakernes innsats. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Unge Høyres Tor Stein-Andersen langer i dette leserinnlegget kraftig ut mot Tyrifjord videregående skole, etter at de arrangerte skoledebatt uten å ha invitert ungdomspartiene.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg blir både overrasket og veldig oppgitt av å lese gårsdagens artikkel om skoledebatten på Tyrifjord videregående.

Det er ikke rart at elevene på Tyrifjord videregående skole ikke er imponert over debatten som var på skolen. For det første var ikke representantene godt nok forberedt, og i tillegg var det ikke ungdomspartiene som stilte i debatten.

Det gjør meg utrolig provosert å se at skolen bestemte seg for å la være å delta i det ordinære skolevalget. Istedet for å kontakte ungdomspartiene som representerer nettopp ungdommen, så kontaktet Tyrifjord videregående skole moderpartiene i Hole.

Jeg kan love at om de hadde kontaktet nettopp ungdomspartiene, så hadde debatten blitt så mye bedre.

Skoledebatter er til for å lære hva partiene står for lokalt, og også partienes standpunkter i nasjonale saker. Å diskutere om Åsa skal bli en del av Hole, er ikke så interessant for førstegangsvelgere på Tyrifjord som kommer fra helt andre kommuner, slik mange gjør på internatet på Tyrifjord!

Man trenger en grunnleggende forståelse av hva partiene står for, og det er akkurat det som skjer når man inviterer ungdomspartiene som kan snakke nettopp de unges språk.

Alle ungdomspartiene her i Buskerud har vært på alle videregående skoler i fylket. Vi har stått på natt og dag for å stille opp i debatter i Gol, Nummedal, Drammen, Ringerike og så videre.

LES OM DEBATTEN I HØNEFOSS: – Blir som å ha en helsesøster som sprer klamydia

LES OGSÅ PULS-KOMMENTAR: Definitivt ikke imponert over debatten

Grunnen til vi gjør dette er fordi vi så klart har lyst å vinne valget, men vi har også lyst til at elever skal lære og skjønne at politikk er gøy og viktig.

Vi har diskutert valgfritt sidemål, russetiden, eksamen og lekser og fritt skolevalg, i tillegg til en mengde andre både lokale og nasjonale saker. Dette er saker som appellerer til elevene og som kan være relevante både til fylkes- og kommunevalget.

Vi sliter allerede i dag med lav valgdeltagelse fra førstegangsvelgere, og løsningen er garantert ikke å ha debatter hvor det er de godt voksne som skal skape entusiasme hos de unge. Spesielt når de ikke en gang er foreberedt!

Skolen svikter elevene og unge velgere, og dette tror jeg at alle ungdomspartiene kan være enig i. Som en ungdom selv som er interessert i politikk, så er det pinlig at debatten ikke var rettet mot ungdommer.

Vi ønsker å motivere og bidra til interesse for politikk, og at du som ung bruker stemmeretten din!

Om Tyrifjord har lyst på en ordentlig ungdomsdebatt, så stiller gjerne Unge Høyre opp.

LES OGSÅ: – Det er viktig med debatt før skolevalget

400 stiller til valg

Ringerikes Blad presenterer alle som står på liste ved høstens kommunevalg.

Sjekk hvem du kan stemme på din kommune her:

Disse 233 stiller til valg i Ringerike

Disse 74 sanker stemmer i Jevnaker

Dette er de 93 kandidatene i Hole

Skolen svikter elevene og unge velgere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags