Min svakeste side er at jeg finnes ikke politisk interessert.

Jeg vet hva de forskjellige partiene heter, men hva de står for? Pfft, aldri!

For en ukes tid siden dumpet det ned en blekke i postkassa med store bokstaver «VALGKORT».

Ja, sant det! Jeg skal stemme ved valget, det hadde jeg glemt. Hadde jeg glemt det, eller bare aldri tenkt på det? Jeg holder en knapp på det siste.

Jeg lar meg imponere av de unge politikerne som virkelig interesserer seg for politikk. De som står bak et parti og jobber for deres hjertesaker. De som er ledere for lokale ungdomspartier, og som kan det å snakke politikk.

Hvor får de det fra? Spiriten min daler bare jeg hører ordet politikk.

Jeg tok ett skritt videre og gjennomførte «Velgerhjelpen» på ringblad.no. Jeg leste meg gjennom spørsmålene, og svarte det som først falt meg inn. Miljøpartiet De Grønne ble mitt resultat.

Partiet med hele én representant på Stortinget! (Lærte det for et par måneder siden i samfunnsfag, og var ikke akkurat det største tallet å huske.)

Tja, kanskje de skal få min stemme?

Nå er det jo sånn at man skal stemme for både kommunevalg og fylkestingsvalg. I tillegg dukket det opp enda et valgkort som ga meg muligheten til å stemme ved kirkevalget.

Jeg har fått med meg at muligheten er der til å stemme blankt, så da bruker jeg i hvert fall stemmeretten.

Litt kjipt å si at du valgte å ikke stemme, så da kan jeg i hvert fall skryte på meg at jeg tok turen ned til valglokalet og puttet en stemmeseddel i kassa.

Jeg kjente spiriten dale enda litt til da jeg fikk høre at vi i Puls skulle starte prosjektet «førstegangsvelger». Så slo tanken meg, kanskje jeg nå skal benytte muligheten til å bli litt bedre kjent med høyre, venstre, rødt og grønt. Kanskje jeg skal legge til litt ekstra for å stemme noe annet enn blankt.

Jeg kommer til å følge nøye med under Puls sitt prosjekt, og kanskje legge inn et spørsmål eller to. Vil du?

Hilsen Mari Telise Nilsen,
som håper å kunne stemme noe annet enn blankt

Høstens valg er en førstegangsopplevelse for mange unge. Puls er på saken!