Puls starter opp sitt valgprosjekt, som først og fremst skal hjelpe årets førstegangsvelgere å finne ut hva de skal stemme under kommunevalget i høst.

– Vårt mål er å gjøre politikk spennende. Vi opplever at mange ungdommer ser på politikk og valg som noe uinteressant og kjedelig, sier Katarina Halvorsen, skribent i Puls.

Politikk for ungdom

Politikk er definitivt noe som bør interessere ungdom. Uten de unges stemme, vil ikke politikerne kunne endre på det vi ønsker å forandre.

– Hver eneste stemme har betydning, og det er viktig at vi benytter oss av stemmeretten nå som vi er gamle nok til å få den, sier Benjamin Gøtestam, som også skriver for ungdomsredaksjonen i Ringerikes Blad.

I løpet av de neste ukene skal Puls ta kontakt med lokale politikere, både unge og eldre, for å finne ut hva partiene står for.

– Dette er et prosjekt som både leserne og vi i Puls kommer til å lære mye av. Hvordan foregår egentlig et valg?, fortsetter Benjamin.

LES OGSÅ PULS-KOMMENTAR: Valg ditt, og valg datt!

Grip muligheten

Det er mange førstegangsvelgere som velger å ikke stemme ved sitt første valg. Dette kommer som oftest av at de ikke vet hva de ulike partiene står for.

– Selv om det er noen ungdomspartier representert lokalt, tror jeg mange lurer på hva de ulike partiene står for, sier Katarina.

Det er også vanskelig å vite hvordan valget foregår, og hva som skal til for at du klarer å bestemme deg før du avgir din stemme.

– Selv vet vi så å si like lite som alle andre på vår egen alder. Dette skal vi gjøre noe med, fortsetter hun.

Valgblogg

Under prosjektet kommer Puls til å opprette en valgblogg, og være aktive brukere av hashtagene #førstegangsvelger og #valg2015.

– På valgbloggen skal det være mulighet for å stille spørsmål om alt man lurer på, og vi skal selvsagt gjøre vårt beste for å besvare de, sier Benjamin.

Bloggen kommer til å oppdateres jevnlig med informasjon som kan være nyttig for enhver velger.

– Håpet er at vi klarer å gjennomføre dette på en morsom måte, hvor ungdommer føler seg fri til å stille alle mulige spørsmål – uansett hvor dumme man selv mener de høres ut, sier Katarina.

Video

Det blir lagt ut en video på Ringblad.no/Puls hvor prosjektet presenteres. Det er også her blogginnleggene vil bli lagt ut.

– Mye av stoffet kommer også til å bli publisert i papirutgaven på fredager, så det er bare å følge med, sier pulssingene.

Bloggerne kommer først og fremst til å være Katarina Halvorsen, Benjamin Gøtestam og Ida Rongved.

– Vi er klare for å lære mer om politikk og de ulike ståstedene til de lokale politikerne. Er du?

Tips oss

Prosjektet er i gang, og Puls tar gjerne imot tips allerede nå.

– Si gjerne ifra allerede nå hva dere lurer på! Innspill til hvordan vi kan gjøre dette prosjektet til en suksess tas gjerne imot. Hele poenget med prosjektet er jo nettopp å finne svar på deres spørsmål, så vi er klare for å gjøre vårt beste for å besvare de.

Det kan også være lurt å prøve Ringerikes Blads valgomat, som gir deg en pekepinn på ditt politiske ståsted.

– Vi har tenkt å la lokale politikere prøve valgomaten, for å sjekke om resultatet de får stemmer over ens med det partiet de representerer. Det kan bli ganske spennende, så følg med, sier Katarina avslutningsvis.

Høstens valg er en førstegangsopplevelse for mange unge. Puls er på saken!