Torsdag oppdaget en turgåer at det var blitt utløst et massivt jordras med påfølgende flodbølge i Hovsenga. Akkurat når raset gikk er det foreløpig ingen som vet, men alt tyder så langt på at ingen mennesker befant seg i området på daværende tidspunkt.

Ringerikes Blad kunne senere torsdag melde at politiet har sperret rasområdet på ubestemt tid. Nå melder brannvesenet i Ringerike at ferdselsforbudet er utvidet til også å gjelde ferdsel på Randselva.

– Kart over forbudsområdet vil bli hengt opp på stier inn til området. Respekter forbudet, er fra brannvesenets oppfordring på Twitter.

LES OGSÅ: Arvid oppdaget raset: – Det er helt ødelagt. Fullstendig rasert

Det settes opp fysiske sperringer ved broen over til Hovsenga, innerst i Bekkegata og i traktorveiene som går ut i fra Holtbekkveien.

– Det gjøres en ny vurdering i forhold til ferdselsforbudet mandag klokken 12.00, opplyser kommunikasjonssjef Mats Øieren i Ringerike kommune.

Bildeserie

Tsunami tok turstien: Se bildene fra raset i Hovsenga

Geoteknikere fra Norges geotekniske institutt (NGI) har undersøkt rasområdet fredag, sammen med en geolog fra Ringerike kommune. Brannvesenets båt har også vært ute i elva i dag.

– Vi er veldig opptatt av å ta alle nødvendige hensyn i forhold til folks sikkerhet, sier Øieren, som også oppfordrer folk til å respektere ferdselsforbudet.

LES OGSÅ: Rasekspert: – Det var bare et tidsspørsmål

Samtidig melder Ringerike kommune igjen at det ikke er noe som tilsier at det er fare for ytterligere ras i området.

– Det er ikke noen akutt fare for flere ras. Men området hvor raset er gått, og massene som er flyttet, trenger aktsomhet, sier Øieren.

SE VIDEO: Slik ser ødeleggelsene ut fra luften