Gå til sidens hovedinnhold

Utstillingsåpning på Hadeland Glassverk: Solgte kunst for nesten en million

Artikkelen er over 1 år gammel

Samtidskunstner Trudy Wiegand solgte kunst for nesten en million kroner under åpningen av utstillingen «Synergi» på Hadeland Glassverk i helgen.

Dette går fram av en pressemelding fra HG, sendt ut mandag. Der opplyses det at 20 malerier av 55 utstilte ble solgt åpningshelgen.

– Hadeland Glassverk er stolte over å kunne samarbeide med Wiegand, og meget fornøyde med utstillingen. Den populær samtidskunstner Wiegand har bygget seg opp en stor kundegruppe. Kunsten hennes er populær, og interessen øker kontinuerlig. De gåtefulle oljemalerier henter ofte inspirasjon fra naturen med et fantastisk grep om farge, heter det i meldingen fra HG.

LES OGSÅ: Italienske Lorenzo (27) baker pizza på Glassverkets nye restauranttilbud

Fornøyd kunstner

Wiegand var svært fornøyd med åpningen.

– Jeg er fryktelig fornøyd, stolt, ydmyk og sliten. Det ligger enormt mye arbeid bak denne separatutstillingen og å oppleve en slik overveldende positiv respons på åpningshelgen, etter alt hardt arbeid over lang tid, er noe jeg er svært glad og evig takknemlig for, sier hun i meldingen.

Interessen er stor for hennes kunstverk og det var lang kø ved åpningen. De besøkende kom fra både Belgia og Trondheim for å kjøpe og se maleriene hennes.

LES OGSÅ: Kunstkritikeren kalte det «voldtekt» og «ran»: Dette mener leserne om Van Gogh-utstillingen på Glassverket

Fat og boller fra HG

Wiegand har lang venteliste på sine verk. Hennes tilhengere hadde store forventninger til denne separatutstillingen i Galleri 1 på Hadeland Glassverk.

Utstillingen inkluderer også en serie med fat og boller i glass, som er utarbeidet i sammen med Hadeland Glassverk. Wiegand jobbet selv i glasshytta sammen med glassblåserne for å skape de unike produktene.

Utstillingen er åpen fram til 10. november.

Les også

Nå går det bedre for Hadeland Glassverk: – Tiltakene vi har jobbet med i flere år har nå fått effekt

Kommentarer til denne saken