Dataanlegget Kryptovault i Hønefoss bruker årlig 200 millioner kWh. Det tilsvarer strøm til en ny by med 10.000 husstander.

Og hva brukes strømmen til? Å utvinne Bitcoin.

LES OGSÅ: Kjetils (38) bedrift tjener fett på rekordhøy Bitcoin-pris: – Rekorder som hørtes helt absurde ut for bare ett år siden

Går det an å finne på noe mer nyttig å bruke strøm på?

Bitcoin er en ny valuta som fungerer som et moderne pengespill som man kan investere i, og hvor noen få blir rike og mange mister pengene sine.

Et nytt pengesystem

Et nytt pengesystem har verden virkelig ikke bruk for! Det er evig godt nok det vi har. Men strøm har vi bruk for. Til alt som skal driftes i den nye grønne hverdagen: bilpark med elektriske biler, nye fly og ferger, oppvarming og lys i alle hus.

Og strøm er ikke en uuttømmelig energikilde med mindre alle knauser skal forsøples med vindmøller og alle elver skal legges i rør.

Må brukes med fornuft

Strøm er en begrenset energikilde og må brukes med fornuft.

Da går det ikke an å være så grenseløst takknemlig for skarve seks arbeidsplasser når virksomheten sløser med strøm tilsvarende 10.000 husstander.

Bitcoin er tullepenger som ikke har noen plass i en grønn framtid. Denne sløsingen må motarbeides.

Steng Kryptovault. Splitt opp de enkelte datamaskinene og del dem ut til sykehjem, barnehager, skoler og offentlige kontorer.

Dette er keiserens nye klær!

Millionsmell for datasenteret på Follum i fjor: – Det var et tøft år for oss