Bildetekst: Novapro kårer Årets kvinnelige forbilde for fjerde år på rad. Tone Thoresen (fra venstre), Ellen Aamodt og Anne Lise Rian sitter i styret i Novapro og er opptatt av å løfte fram kvinner.

For fjerde år på rad arrangerer kvinnenettverket Novapro arrangerer kåringen «Årets kvinnelige forbilde» der målet er å løfte fram lokale kvinners innsats i både yrkesliv og frivillig arbeid.

I november ble alle innbyggere i Ringeriksregionen oppfordret om å komme med forslag på hvem som fortjener tittelen. Også denne gangen har nominasjonene strømmet inn.

Det er 27 kandidater til prisen. Men skal vi telle alle kvinnene som er nominert, er det godt over 100. Så mange har det aldri vært før.

Det skyldes at en av årets nominerte er en stor gruppe kvinner; alle som jobber i hjemmesykepleien i Ringerike kommune. Det er over 90 til sammen, i faste stillinger.

Mange flotte kvinner

– Det er fantastisk å se så mange flotte kvinner som er nominert. Gledelig at det er mange nye navn også, sier Tone Thoresen i styret i Novapro.

En flott representant. Tøff og modig. Trygg og omsorgsfull. Et enestående menneske. Foregangskvinne.

Det er raust med superlativer i nominasjonene.

– Det er nesten rørende å lese alle de gode begrunnelsene. Håper alle de nominerte tar alle disse gode ordene til seg og er stolte, sier Thoresen.

Det er første gang en stor gruppe er nominert sammen.

– Jobben hjemmesykepleierne gjør er utrolig viktig, og det er flott at de gjennom denne nominasjonen kan bli anerkjent for det arbeidet de gjør. Håper det kan virke motiverende i en jobb som mange ganger kan være svært krevende, sier Thoresen.

Viktig med ros og anerkjennelse

Hun håper at nominasjonen inspirerer alle kandidatene i det gode arbeidet de gjør. Og at andre blir inspirert av å lese om dem.

– Det å gi og få ros og anerkjennelse gjør noe med oss. Jeg håper med denne kåringen at vi også kan bli enda flinkere på å rose og anerkjenne hverandre i hverdagen også, sier hun.

Fram til 17. desember kan du stemme på den eller de du mener fortjener å bli Årets kvinnelige forbilde 2017. En jury oppnevnt av Novapro vil kåre vinneren blant de fem kandidatene med flest stemmer.

– Vi i gleder oss til selve kåringen som skal foregå på Lillelørdag 24. januar. Her er alle velkommen til å delta. Det blir en flott festaften med gode foredrag og underholdning, sier Thoresen.

Slik stemmer du

Stem på din favoritt til Årets kvinnelige forbilde ved å sende en SMS til telefonnummer 2005.

Start meldingen med RBLADFORBILDE etterfulgt av mellomrom og nummer på din favoritt.

Det koster 1 krone per stemme. Det er mulig å stemme flere ganger, og på flere forskjellige kandidater.

Avstemningen går til fredag 21. desember klokken 23.59.

Blant fem finalister vil en jury kåre vinneren.

Årets kvinnelige forbilde er en kåring som arrangeres av det lokale kvinnenettverket Novapro. Ringerikes Blad står for den tekniske gjennomføringen og presentasjon av kandidatene.