Nå kan du snart finansiere "busslappen" gjennom lånekassen

Behov: - Vi har også et stort behov for norske sjåfører, sier nestleder i Yrkestrafikkforbundet Trude C. Valle. Illustrasjonsfoto med sjåfør Morten Haugen bak rattet.

Behov: - Vi har også et stort behov for norske sjåfører, sier nestleder i Yrkestrafikkforbundet Trude C. Valle. Illustrasjonsfoto med sjåfør Morten Haugen bak rattet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

- Det vil være behov for om lag 1.000 nye bussjåfører hvert år framover, derfor er rekruttering noe mange er opptatt av, sier nestleder i Yrkestrafikkforbundet Trude C. Valle.

DEL

Valle sier mye av rekrutteringen løses gjennom «import» av sjåfører fra andre land, men hun understreker at det også er et stort behov flere norske sjåfører.

- Det er viktig å motivere flere unge til å ta yrkessjåførutdanning og legge til rette for omskolering til sjåføryrket for flere voksne, sier hun.

Å ta førerkortet på buss opplever mange som en stor utgift de ikke har økonomi til. Derfor har nå Yrkestrafikkforbundet foreslått at det bør bli mulig å få finansiering til dette gjennom Statens Lånekasse for Utdanning.

- Vi er derfor glade for å ha fått med oss arbeidsgiverforeningen NHO Transport og resten av bransjen på dette kravet, sier Valle.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har også uttalt seg positivt til forslaget.

- Vi forventer derfor at dette forslaget kommer i statsbudsjettet for 2018 og at det blir mulig å få lånekassefinansiering allerede fra 1. januar neste år. Det vil være et av de viktigste bidragene for å bedre rekrutteringen av bussjåfører i årene som kommer, understreker Valle.

Artikkeltags