Unisport fikk heder for tiltak for miljøet

MILJØFYRTÅRN: Her får Per Ulseth, Business Development Manager Sportsgrass, beviset fra ordfører Morten Lafton i Jevnaker.

MILJØFYRTÅRN: Her får Per Ulseth, Business Development Manager Sportsgrass, beviset fra ordfører Morten Lafton i Jevnaker. Foto:

Onsdag fikk Unisport Scandinavia beviset på at bedriften gjør en viktig innsats for miljøet og er blitt et miljøfyrtårn.

DEL

Sertifikatet for miljøfyrtårn er et bevis på at en bedrift gjør en viktig innsats både for miljøet og samfunnet.

Onsdag fikk bedriften overrakt diplomet av ordfører Morten Lafton.

Unisport Scandinavia AS i Norge har rundt 40 ansatte, fordelt på tre kontorer: hovedkontoret i Askim, og avdelingskontorene på Jevnaker og i Bergen, skriver Jevnaker kommune i en pressemelding.

Kunstgress

Avdelingskontoret på Jevnaker huser Unisport Norges eksperter på kunstgress og utgjør en viktig del av selskapets totale drift. De ansatte på Jevnaker-kontoret har blant annet vært med og utviklet miljøvennlige alternativer til tradisjonelt kunstgress, som Biofill (granulat laget av sukkerrør) og Bioflex (kunstgress med mindre plast og 98 prosent mindre gummi enn i en vanlig kunstgressbane).

Gummigranulat fra kunstgressbaner er en av de største kildene til spredning av mikroplast i Norge, opplyser kommunen.

STOLTE: Unisport Scandinavia på Jevnaker, her sammen med ordfører Morten Lafton, er stolte over å være sertifisert som miljøfyrtårn.

STOLTE: Unisport Scandinavia på Jevnaker, her sammen med ordfører Morten Lafton, er stolte over å være sertifisert som miljøfyrtårn. Foto:

Konkrete tiltak

I arbeidet med å bli sertifisert etter Miljøfyrtårn har de ansatte på kontoret på Jevnaker gjort konkrete miljøtiltak. Det er etablert et system for kildesortering, og økt bevisstgjøring på miljø når ansatte skal ut på reise. For eksempel forsøker man å velge det mest miljøvennlige alternativet når det er mulig.

Unisport Scandinavia AS er den femte bedriften som blir godkjent miljøfyrtårn på Jevnaker. Fra før er Thorbjørnrud hotell, Bergerbakken barnehage, Vinmonopolet og Osnes Nordic Group sertifisert, opplyser Jevnaker kommune.

Artikkeltags