Gå til sidens hovedinnhold

– Ungdommer fra forskjellige steder samles, og det er kult å bli kjent med nye folk

Artikkelen er over 2 år gammel

– Dette er første året jeg kan være med på Event, og da er jeg med som frivillig. Jeg gleder meg veldig, sier Martine Bøhn (14) fra Tyristrand fritidsklubb.

Lørdag arrangeres Event 19 i Ringerike Kultursenter. Fem av ungdomsklubbene i regionen har samarbeidet for at ungdom skal få den beste opplevelsen. På ettermiddag og kveld blir det mange muligheter til å finne på noe gøy.

Flere arrangører

Arrangementet som i år heter Event19, blir igjen arrangert i Ringerike kultursenter. Det vil bli aktiviteter flere steder i bygget som for eksempel på Freezone, Bysalen Amfi og i rommene rundt.

Men det er ikke bare #Freezone som arrangerer. Til sammen er det fem klubber fra regionen. Fra Hadeland er det UNG Jevnaker. Fra Ringerike er det i tillegg til #Freezone, Hallingby fritidsklubb og Tyristrand fritidsklubb. Fra Hole er det klubben High Five.

Kontaktperson Stian A. Høibråten (38) har vært med hele veien, og forteller at det på selve arrangementet skal være om lag 90 frivillige.

– Det er en god del ungdommer som hjelper til, nærmere 40 faktisk. Så da er det rundt 50 frivillige voksne, sier Stian.

Han forteller videre at dette er både ungdom og voksne som til vanlig er engasjert i de fem forskjellige klubbene.

Gode opplevelser

Victoria-Adelene Bråthen Nordby (18) er en av de frivillig ungdommene fra Tyristrand fritidsklubb som hjelper til. Hun forteller at hennes beste opplevelse må være å møte alle de nye menneskene.

– Ungdommer fra forskjellige steder samles, og det er så kult å bli kjent med nye folk.

Mange tilbud

I løpet av arrangementet skjer det mye. På Event19 vil det være diskotek, graffitikurs, konsert med musikklinja på Ringerike og danseoppvisning med elitegruppen fra musikalkollektivet.

Det vil også bli tilbud om sminking. En smilbod og miljøbod vil også være tilgjengelig. I tillegg deles det ut masse premier, og det blir et rom fullt av Playstation 4.

Deres hovedmålsetting med prosjektet er å gi ungdommene et meningsfullt fritidstilbud som er mer attraktivt enn å «henge» i byen eller sitte hjemme å spille online.

Stian fra #freezone-klubben reagerer på at noen klager på at det ikke er fritidstilbud for unge i regionen.

– Jeg har sett at noen mener det, og da mener jeg motsatt. Dette arrangementet er et stort arrangement for ungdom. Også koster det bare 125 kroner hvis man bestiller på forhånd. Og det er kjempebillig sammenlignet med andre festivaler som koster kanskje 800 kroner, sier han.

Ungdommene vil anbefale så mange som mulig å komme for å ha det gøy å bli kjent med nye mennesker.

Kommentarer til denne saken