Stjernegutter hønefossklare

Til Alfred Donkeyboy kommer til Alfred i kveld.

Til Alfred Donkeyboy kommer til Alfred i kveld.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Få musikere blir stjerner over natten. Det klarte drammensgruppa Donkeyboy. Fredag kveld spiller de på Alfred.

DEL

Drammensguttene Kent (23) og Cato Sundberg (28) begynte å eksperimentere med musikk sammen med trommeslageren, Thomas Drabløs (25). De spilte sammen i ett års tid, før de møtte gitarist Peter Michelsen (27) og bassist Alexander Garborg Agedal (29). Og derfra ble de fem guttene til Donkeyboy. De slo gjennom med låten "Ambitions", og ble stjerner over natten.

- Vi regnet ikke med noe av det på en måte. Det har gått langt over forventningene, og alt er bare veldig gøy, forteller Cato.

- Vi har jo alle jobbet på hver vår kant, så laget vi musikk hver for oss. Så bestemte vi oss for å satse på plate. Derfra fikk vi platekontrakt, og alt tok bare mer og mer tid.

Drammensguttene så ikke for seg at de skulle slå såpass gjennom med Donkeyboy og "Ambitions", og senere singelen "Sometimes", og den kritikerroste plata "Caught In A Life.

- Nei, vi regnet ikke med det på en måte. Det har gått langt over forventningene, og alt er bare veldig gøy. Hvis vi klarer å holde på med mye musikk, komme med andre album, drive med dette fremover hadde vært sinnssykt morsomt. Man skal ikke regne med at dette her gjentar seg, alt har bare vært latterlig bra, sier han.

Med en utgitt plate og en sang som har vært på P3s A-liste i 23 uker, er de godt fornøyde. De slo Röyksopp sin hit, "Poor Leno" med to uker på lista. Hvordan var reaksjonene?

- Vi lo litt. Alt som skjer hittil har gått over forventningene. Så skjer den ene tingen etter den andre, så hva skal man si?

Guttene har ikke vært mye i Hønefoss, med unntak av gitaristen Peter, som har spilt på Alfred en gang før. Gitaristen var fornøyd med lokalet.

- Det er alltid spennende å se hva slags lokaler det er, og hva slags folk som møter opp. Vi skal gjøre vårt beste for at stemningen blir bra!

- Så dere gleder dere til å spille her?

- Ja! Det gjør vi! Heia Hønefoss!

Artikkeltags