En dags skateeldorado

Skater i byen Marius Hansen, Petrus Christensen, Mathias Haugen, Petter Tronrud, Andreas Schafferer og Nils Henrik Haughovd er blant skaterne som skal fylle Hønefoss sentrum i dag.

Skater i byen Marius Hansen, Petrus Christensen, Mathias Haugen, Petter Tronrud, Andreas Schafferer og Nils Henrik Haughovd er blant skaterne som skal fylle Hønefoss sentrum i dag.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Hønefoss sentrum vil være fritt fram for skating hele fredag.

DEL

I formiddag og ettermiddag vil du se skatere i hele Hønefoss sentrum. I forbindelse med at en rekke butikker holder nattåpent vil det også bli arrangert aktiviteter for barn og unge, og i forbindelse med ungdomsdelen vil det være lov for skatere å skate uforstyrret i sentrum. Dette er noe Marius Hansen og Petrus Andreas Christensen er svært positive til og gleder seg over.

- Det er en flott mulighet for oss skatere til å få vist oss fram, mener Marius.

Kreativt

Petrus mener mange i dag har et feil bilde av skatere.

- Vi er ikke "dophuer" som henger rundt i byen og ødelegger for andre. Vi er ungdom som ønsker å få drive med det vi liker, men som ikke har noe sted å gjøre det. Dette er derfor en unik mulighet til å få vist oss fram, og vi gleder oss veldig!

Både han og Marius skal få med seg de fleste skatere de kjenner og håper så mange som mulig vil møte opp.

- Det vil jo skje en del i byen i forbindelse med andre arrangementer, og vi skal prøve å holde oss der hvor folk er. I hovedsak skal vi skate på strekningen fra nordsiden til Kuben, og hvis vi finner oss noen bra steder å skate, så skater vi litt der før vi kjører videre. På den måten kan mange se hva vi holder på med, forteller Marius.

Han legger også til at skating først og fremst er kreativt, og at han synes det er for mange flinke utøvere i forhold til det lille tilbudet som gis på skatefronten.

Forskjellig

Det vil foregå mange forskjellige aktiviteter i dag rettet mot barn, ungdom og voksne.

De fleste butikkene i Hønefoss vil holde åpent til midnatt, og det vil foregå en rekke aktiviteter for ungdom i sentrumskvartalet utover ettermiddagen. Tidligere på dagen er det også tilbud til yngre barn, og Freezone vil ha ungdomskafe i tillegg til å ha klubbkveld.

Skaterne selv oppfordrer alle byens skatere til å ta med seg brettet til byen i ettermiddag.

- Dette er en unik sjanse for folk til å se hva vi driver med, mener Marius og synes alle som eier et skateboard burde komme.

- Nå for tiden arbeider vi med å få laget en skatepark, og ved å få folk til å skjønne hva vi gjør vil det nok bli enda mer realistisk å få til en park i fremtiden. Vi skjønner jo at det bråker og forstyrrer andre når vi skater i byen til vanlig, og det er akkurat derfor vi trenger et eget sted å holde på. Dessuten er det utrolig mange dyktige lokale utøvere, også helt ned i 10-årsalderen, og hadde disse hatt et ordentlig tilbud kunne de sikkert blitt kjempegode, mener han.

Begge de to skaterne gleder seg til å få skate i byen.

- Det er alltid gøy å skate, og spesielt gøy når man har lov til å holde på, sier Petrus smilende.

Artikkeltags