Det er i FilmMagasinets kåring til FilmMagasinetprisen 2005 at Petrus blir vinneren i kategorien beste mannlige skuespiller i norsk film i 2005.

Magasinet har også invitert sine lesere til å stemme på sin mannlige favorittskuespiller i norsk film. Lesere mener Petrus er den nest beste mannlige skuespilleren i norsk film, etter Kristoffer Joner i " Vinterkyss" men før Sven Nordin i "Elsk meg i morgen". Leserne plasserer "Pitbullterje" på tredjeplass på listen over fjorårets beste norske filmer, med "Vinterkyss" og "Naboer" på henholdsvis andre- og førsteplass.

I FilmMagasinets begrunnelse for kåringen, skriver den kvalifiserte juryen om Petrus:

"Kåringens tredje debutant er et navn vi virkelig skal se opp for i tiden fremover. Vi føler at Petrus markerer et magisk veiskille i norsk filmhistorie; endelig kan mennesker under 15 år fungere som skuespillere. Og Hønefoss-gutten gir oss en fantastisk prestasjon i Pitbullterje, med underspill, mimikk og en stor forståelse for rollen. Heia Petrus!"

Beste kvinnelige skuespiller i norsk film, kåret av FilmMagasinets jury, ble Julia Schacht i "Naboer", mens "Vinterkyss" med Kristoffer Joner ble beste norske film. Vinterkyss er regissert av Sara Johnsen, som bodde i Nes i Ådal som barn.

FilmMagasinets lesere kåret også Julia Schacht til beste kvinnelige skuespiller, og filmen hun spilte i, "Naboer", som beste norske film.