Gå til sidens hovedinnhold

Ung mann bekreftet død etter drukningsulykke i Modum

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var 24 år gamle Kristoffer Skretteberg Syvertsen som omkom i en drukningsulykke ved Døvikfoss i Modum lørdag kveld.

MODUM: Det var klokken 22.18 lørdag kveld nødetatene fikk inn en melding om en savnet person ved Døvikfossen i Modum, skriver Drammens Tidende.

Meldingen gikk ut på at en vennegjeng var redde for at en kamerat hadde havnet i vannet, etter at han hadde kommet bort fra vennegjengen.

Like etter klokka 23 fant redningsdykkere fra brannvesenet en mann i vannet, og fikk brakt ham på land. Ambulansepersonell og mannskaper fra luftambulansen satte i gang livreddende førstehjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde.

Rundt midnatt kunne politiet bekrefte overfor Drammens Tidende at mannen var omkommet. Den omkomne skal være i midten i 20-åra.

– Det er ingen av kameratene som har sett ham i vannet, men de var redde for at det kunne ha skjedd. Vi kjørte full utrykning, og det viste seg at kameratenes antakelser om at han hadde havnet i vannet dessverre stemte. Vi er usikre på hvor lenge han hadde vært i vannet, sier Johnsrud og forteller at det var strøm i vannet der han ble funnet.

Til NTB sier operasjonslederen at det er uklart for politiet hva som har skjedd. Politiet har fått opplysninger om at mann kunne ha badet. Klær som tilhører mannen ble funnet på land, men ingen skal ha sett ham bade.

Den omkomne mannen er fra området og de pårørende er varslet. Ifølge operasjonslederen er kommunens kriseteam varslet.

Åmot kirke åpnet dørene i natt for de som hadde behov for å møtes og snakke om hendelsen, og vil gjøre det samme fra klokken 13 i dag.

Ved 13.15-tiden offentliggjorde politiet i samråd med familien at det var 24 år gamle Kristoffer Skretteberg Syvertsen som omkom.