Gå til sidens hovedinnhold

Undersøkelse: Menn sjekker mobilen oftere enn kvinner

Artikkelen er over 2 år gammel

Rundt 1,1 millioner nordmenn må sjekke mobilen før det har gått én time, og menn sjekker oftest, viser en undersøkelse fra InFact for mobil og IT-kjeden Mobit.

– Vi har all grunn til å påstå at antallet er langt høyere fordi undersøkelsen omfatter bare dem som er 18 år eller eldre. Tar vi utgangspunkt i undersøkelsen er minst 25 prosent av oss fullstendig avhengige av å sjekke mobiltelefonen kontinuerlig, sier salgs- og markedsdirektør Rolf Paulsen i Mobit.

Undersøkelsen InFact har utført viser at menn sjekker mobilen oftere enn kvinner, og at det er småbarnsforeldre mellom 30 og 44 år som er de mest ivrige på å sjekke mobilen.

– Det er ingen overdrivelse å hevde at mobiltelefonen er den viktigste tingen i folks liv. Mobilen griper inn i hverdagsliv, familieliv, fritid og jobb. Det som foregår i folks liv skjer i stadig større grad gjennom mobiltelefonen, sier Paulsen.

Selv om Paulsen ikke moraliserer over all mobilbruk, peker han spesielt på en ting han ber folk holde seg unna.

– Men vi må aldri glemme kontakten og dialogen med hverandre, og det jeg mest av alt vil advare mot er surfing under bilkjøring. Det er livsfarlig, sier han.

Kommentarer til denne saken