Lokale talenter viste seg frem på UKM

Marcus Altier gikk videre til fylkesmønstringen med sin egenkomponerte låt "Dying Symphony". Foto: Gina Clausen Karlengen

Marcus Altier gikk videre til fylkesmønstringen med sin egenkomponerte låt "Dying Symphony". Foto: Gina Clausen Karlengen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

29 deltakere var i Bysalen Amfi fredag kveld, og deltok på Ungdommens kulturmønstring.

DEL

Totalt 14 innslag, to fra Hole og 12 fra Ringerike fikk muligheten til å vise seg frem på scenen for et publikum, bestående av venner, familie og bekjente.

Stemningen i Bysalen Amfi var på topp, og både deltakere og publikum gav uttrykk for at de koste seg.

SE OGSÅ:

Talentfulle ungdommer

Deltakerne, i alderen 10-19 år fremførte varierte musikalske innslag med både sang, dans og drama.

Fire band deltok også i mønstringen, samt en gruppe med fem ungdommer, to på fløyte og tre på fiolin.

Sara Qvan Olafsen (13) deltok i UKM for andre året på rad, og har i lang tid gått på kulturskolen, og de siste to årene på showskolen.

- Jeg syntes det var veldig gøy å være med ett år til, og håper på at jeg kommer videre. Jeg er veldig nervøs, men tar det som det kommer, sier hun med et smil.

Den unge jenta leverte et strålende innslag hvor hun sang «Chandelier» av Sia, med en sterk og kraftfull stemme. Konferansieren for kvelden, Helena Guldal Miksch sa at denne sangen var meget vanskelig å synge, men at Sara tok utfordringen på strak arm.

Første gang

To jenter som deltok for første gang, og var de yngste på scenen var Dina Omar Hama (10) og Rameen Ebid (11).

De hadde ikke muligheten til å komme videre til fylkesmønstringen, da man må være 13 år for å komme dit. De fikk allikevel muligheten til å opptre, og sang hver sine sanger.

- Det var veldig gøy å få være med, men jeg synes det er litt trist at vi ikke kan gå videre. Jeg gleder meg til vi får den muligheten, forteller Dina.

Stemning i salen

Publikum skapte god stemning i salen, og deltakerne mottok stående applaus da de tilslutt stod på scenen med hvert sitt diplom i hånda. Både publikum, dommere og arrangører gav uttrykk for at de var fornøyd med kvelden.

Juryen bestod av Thomas Olsen, Christin Bastiansen, Siri Lien og Michelle Kornbakk Nilsen. Olsen innledet med at vi hadde noen fantastiske, talentfulle ungdommer på scenen i kveld, og at det krever mye mot å stå på en scene.

Bastiansen ønsket å takke for utrolig mange flotte fremføringer, før hun sendte mikrofonen videre til Nilsen som fikk æren av å rope opp de som hadde blitt sendt videre.

- Det var veldig gøy å få være med her, og vi slet virkelig med å finne ut hvem vi skulle sende videre, forteller Lien.

Fornøyde arrangører

Lokalmønstringen ble arrangert av kulturskolene og kulturavdelingene i Ringerike og Hole. Bente Andresen, en av arrangørene fra Hole fortalte at hun var strålende fornøyd med kvelden, og imponert over alle deltakerne.

- Jeg er glad for at det er så mange påmeldte. Dette er en arena for prøvelse, og det er en veldig bra måte å få øve seg på å stå på en scene.

- Jeg skulle gjerne sett at det var større bredde, slik som teater, video og dans, og håper på enda mer variasjon til neste år, sier Andersen.

Artikkeltags