Gå til sidens hovedinnhold

Elever går dør til dør for å hjelpe andre

Artikkelen er over 3 år gammel

De neste dagene får du kanskje besøk av Tyrifjord-elever som samler inn penger til ungdom i Myanmar.

Denne og neste uke skal nemlig elever og lærere fra Tyrifjord videregående og Tyrifjord barne- og ungdomsskole gå fra hus til hus i Hole og Ringerike. Pengene skal bidra til at minoritetsungdom i Myanmar får tilbud om yrkesopplæring.

– Dette vil hjelpe, slik at ungdommene kan få jobb og tjene nødvendige penger til familien. ADRA har allerede lang erfaring i dette arbeidet og har så langt gitt opplæring til 1.200 ungdommer siden 2015, sier Susan Ursett, rektor ved Tyrifjord barne- og ungdomsskole. ADRA er Adventistsamfunnets utviklings- og nødhjelpsorganisasjon.

Hvert år starter Tyrifjord-skolene høsthalvåret med å bidra til at mennesker i fattige land kan få muligheter de ellers ikke ville fått. I fjor samlet elever, lærere og foreldre inn 300.000 kroner.

– Vi håper at alle som møter oss, vil gi i år også. Pengene kommer fram, og den hjelpen vi gir er veldig viktig for dem som får hjelp, sier Ursett.

De siste fem årene har skolene ifølge rektor samlet inn til sammen halvannen million kroner til utdanning i fattige land.

LES OGSÅ: Jorun samler inn penger for å sende flyktningbarn på RandsfjordfestivalenKommentarer til denne saken