Gå til sidens hovedinnhold

Tusenlapper til parkering | Anders Skrataas

Artikkelen er over 2 år gammel

Nærmest for moro skyld har jeg noen år tatt vare på parkeringslappene for avgiftsbelagt parkering i Hønefoss, skriver Anders Skrataas.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det blir penger av det, både for meg og for dem som drifter plassene. I 2016 parkerte jeg for drøyt 3.000 kroner, og i fjor for drøyt 4.000 kroner. Jeg var jo litt spent på resultatet for 2018.

Jeg har nok vært mindre på farten, for det endte på 2.250 kroner i fjor. Kanskje er jeg blitt mer bevisst på at parkering i Hønefoss er dyr moro?

Fortsatt foretrekker jeg de kommunale parkeringsplassene, og på plassene nedenfor Kongens gate kan man stå 24 avgiftstimer for 45 kroner. Kona og jeg er typiske lørdagshandlere, og det ble 26 parkeringer à 45 kroner på plassen i Hofsgaards gate. En nedgang fra årene før, og trolig sammenheng med at det blir penger av å parkere.

LES OGSÅ: Chris Fridén: – Denne boten tar jeg til advokat! 

Anders Skrataas

Pensjonist

 

Sykehuset tilbyr ikke billig parkering, men jeg hadde mindre bruk for den parkeringen i 2018, heldigvis. I 2017 parkerte jeg for 600 kroner ved sykehuset. På kommunale parkeringsplasser puttet jeg i fjor på 2009 kroner til sammen.

Det nye som har skjedd er at man kan parkere fritt i to timer på Kuben, og at det er greit og lettvint om man står lenger. Men det kan være vanskelig om plass der på typiske handledager.

Trolig vil de andre parkeringsplassene merke denne konkurrenten som Kuben er blitt. Kanskje vil forretningene som tilbyr gratis parkering i byens utkanter også merke en viss handelslekkasje inn til byen? Men det er jo en annen sak. Godt nytt parkeringsår!

LES OGSÅ: – Lett å feilparkere på Kuben

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.