Innbyggere i Jevnaker som kjenner på koronasymptomer i påsken, skal bestille time for testing via Gran kommunes hjemmesider. Dette gjelder for dagene fra skjærtorsdag til andre påskedag.

Test må bestilles minst en dag i forveien.

– Du kan også ringe legevaktens koronatelefon, 91110580 for å bestille time, opplyser Jevnaker på sine nettsider. Koronatelefonen er betjent fra 08 til 21.

Testingen i Gran foregår på parkeringsplassen ved nødetatsbygget i Gran sentrum.

På hverdagene i påskeuka, fram til klokka 12 onsdag, skal innbyggerne bruke kommunens egen koronatelefon (94813228) for å bestille time. Telefonen er betjent fra klokka 08 til 11.

Ringerike

I Ringerike kommune kan test bestilles digitalt via kommunens nettsider, eller ved å ringe 94104707.

Telefonen er bemannet mellom klokka 08 og 15 til og med onsdag. Torsdag, fredag og mandag er telefonen åpen fra 10 til 14.

Påskeaften og palmesøndag er ikke telefonen betjent. Det er mulig å registrere ønske om test digitalt, men den blir håndtert først i åpningstiden.

Om du ikke kan vente til neste hverdag med å få testet deg, må du kontakte legevakten, melder kommunen.

Assisterende kommuneoverlege Christian Skari opplyste mandag at det vil bli normal bemanning gjennom påsken når det kommer til smittesporing, og at det ikke er noen tegn på at pågangen vil bli redusert.

LES OGSÅ: Kommunen har utfordringer med smittesporingen: – Ta telefonen når vi ringer, oppfordrer Christian

Hole

Hole opplyser på sine nettsider at de tester på formiddagen skjærtorsdag, langfredag og andre påskedag mellom klokka 09 og 12. Det skal altså ikke testes påskeaften og første påskedag.

Tester bestilles på telefon 469 26 102.

Ved ønske om testing utover kommunens testtilbud må du kontakte private helsetilbud, melder kommunen.

Får ikke ned smitten i Ringerike: – Vi ligger stabilt på et litt for høyt nivå