Gå til sidens hovedinnhold

Tre Babcock-fly tilbake i tjeneste

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre Babcock-fly er reparert og settes inn i tjeneste torsdag kveld, opplyser Babcock til iTromsø.

Fire av Babcocks ambulansefly har vært ute av drift siden fredag. Det siste av de fire flyene vil bli faset inn i løpet av helgen, melder iTromsø.

Torsdag bekreftet Norsk flyteknikerorganisasjon overfor TV 2 at flyteknikere kunne ha funnet feilen, og at forklaringen kunne ligge i håndteringen av den nye flytypen som ble tatt i bruk i forbindelse med operatørskiftet. De nye Beechcraft-flyene har kraftigere motorer og et noe annet propelloppsett.

– Flyteknikerne tror dette kan ha påvirket flyene under innflyging slik at de har krenget og gitt en opplevelse av motorsvikt, sier Andreas Sundt, som leder Norsk flyteknikerorganisasjon.

Hønefoss-selskapet Air Service Eggemoen har vært med på å finne feilen på flyene. Selskapet har ansvar for daglig vedlikehold av Babcocks ambulansefly på basene.

LES OGSÅ: – Vi jobber dag og natt, sier Henrik på Eggemoen

Babcock Scandinavian AirAmbulance AS vant i 2017 anbudskonkurransen om å drive ambulansefly i Norge. Selskapet overtok tjenesten etter Lufttransport AS 1. juli 2019 og skal levere luftambulansetjenester i perioden 2019 til 2030.

Kommentarer til denne saken