Gå til sidens hovedinnhold

Travel og god helg for Hønefoss BBKs jentelag

Hønefoss BBKs jenter 15 hadde en travel helg med kamp mot Bøler på lørdag og Bergkameratene fra Kongsberg søndag. De var så heldige at begge kampene gikk i Hønefoss Arena.

Innsendt

Det var artig for jentene at det var bra med publikum begge dager, slik at de fikk vist hva de kan. Denne spillergruppen har gledelig mange spillere, men alle som har lisens fikk spilt i løpet av helgen.

Selvfølgelig ble det litt ekstra stas da jentene klarte å vinne begge kampene sine. Begge motstanderlagene var «nye», i den forstand at HBBK-jentene aldri har møtt dem tidligere. Mot Bøler startet jentene ut med mye bra spill i angrep, og de tettet godt igjen bakover, slik at første periode endte 13–1. Da de også fikk til mye av det samme spillet i andre periode, ledet de 29–8 halvveis.

I siste halvdel jevnet kampen seg noe ut, og jentene fikk noe dårligere uttelling på skuddene sine, men da kampen var over lyste tallene 44–27 på resultattavla. Det varmet godt med solid applaus fra publikum.

Søndag var det spente jenter som entret banen for å prøve seg mot det som etter mange år er blitt HBBKs erkefiende på basketballbanen, Bergkameratene fra Kongsberg.

Selv om HBBK har hatt flere lag opp gjennom sine 35 år som har slått Kongsberg-lagene i sin aldersgruppe, må det innrømmes at det fortsatt er Kongsberg som er basketballbyen i Buskerud/Viken. HBBK-jentene fikk imidlertid en fin åpning på kampen, og noen av spillerne som hadde litt problemer med å få ballen i kurven på gode sjanser mot Bøler, traff nå bedre, og gleden var stor over å vinne første periode 18–4. I den andre perioden kom BK-jentene mer med, men ledelsen halvveis var likevel forholdsvis klar med 31–16.

Da jentene i tredje periode leverte mye bra og vant denne 21-4, forsto man at dette ville «gå veien» mot BK denne gangen. Lettelsen og gleden både blant spillere og publikum var stor da den solide seieren på 63–28 var et faktum. Med sine 4p i løpet av helgen, krøp laget opp på andre plass i serien etter 4 kamper.

Jenter 16 møtte søndag Persbråten i Hønefoss Arena. HBBK-jentene var nok klare favoritter, siden de hadde god kontroll på Persbråten-jentene før koronapausen. Spenningen lå på hvem som hadde kommet seg best gjennom den vanskelige perioden. HBBK-jentene har mistet to svært gode spillere, men heldigvis viser den hurtige nykommeren Kristina Aa, bedre og bedre takter, og i denne kampen scoret hun sine første 4 poeng i kamp.

Laget har en liten «tropp», men er ei gruppe som trener meget bra og drar hverandre opp utviklingsmessig. En god prat før kampen gjorde at jentene var ordentlig «på» allerede fra start. De vartet opp med til tider glimrende forsvar, og stoppet noen teknisk gode Persbråten-spillere imponerende bra.

Det var en meget sterk start som førte til sterke 21–4 etter første periode. Selv om Persbråten-jentene klarte å score 8 poeng i den andre perioden, var ledelsen såpass klar som 37–12 halvveis. Da HBBK-jentene så skrudde opp tempoet et par hakk i den tredje perioden, som de ofte har slitt litt med, og vant denne imponerende 28-1, forteller det meste om hvilket nivå 16-årsjentene nå er på.

Sluttresultatet på 86–25 imponerte alle de tilstedeværende, og HBBK-jentene vil nok ganske sikkert fortsette sin utvikling til de andre lagenes fortvilelse.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.