Livet etter Yarrah Boko

Trond Anderssen med trenerkarrierens beste hest i glass og ramme. Bildet er tatt på mektige Grosbois utenfor Paris der Yarrah Boko ladet opp til Prix d’Amerique i 2014.

Trond Anderssen med trenerkarrierens beste hest i glass og ramme. Bildet er tatt på mektige Grosbois utenfor Paris der Yarrah Boko ladet opp til Prix d’Amerique i 2014. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Savnet av stjernen Yarrah Boko er stort, men travtrener Trond Anderssen er fortsatt sulten på nye triumfer. For å oppnå det går han nye veier.

DEL

Ett år har gått siden Yarrah Boko måtte legge løpeskoene på hylla etter å ha slått opp en gammel skade.

En fantastisk internasjonal karriere var over, og trener Trond Anderssen måtte innstille seg på en framtid uten en av verdens beste travere.

– Jeg er ydmyk over å ha fått lov til å trene fram en slik fantastisk hest. Opplevelsene med Yarrah Boko kommer jeg til å bære med meg resten av livet, sier Trond Anderssen.

Nå har en annen traver flyttet inn, og med 90 hester på stallen er fortsatt Anderssen Norges suverent største travtrener.

Vanskelig å erstatte

Men han merker at Yarrah Boko er borte. Med ham forsvant både mange seire og innkjørte kroner på seiersstatistikken.

– Du erstatter ikke Yarrah Boko over natten. Jeg er heldig som har fått lov til å trene fram mange elitehester, men internasjonale stjerner fødes det ikke mange av. Og sjansen for at nettopp du får den i trening er enda mindre, legger 53-åringen til.

Fjorårssesongen ble skrøpelig til Anderssen å være. Antall seire sank med nesten 50 prosent til 57. 2015 startet dårlig, men nå begynner hestene å vinne igjen.

– Starten på sesongen var ikke som ønsket, men det skal svinge litt i denne sporten, sier Trond Anderssen.

Flere endringer

– Det siste året har vi skiftet ut mange løpshester, samt fylt opp stallen med 28 nye to- og treåringer. Storløpssesongen har så vidt startet, og det står mange spennende hester på stallen. Vi er skikkelig på gang og kommer til å gjøre det bedre utover i sesongen.

– Helt siden jeg etablerte meg her i 2001 har vi hatt ulike prosjekter på gang. Det har enten vært bygging av staller, hus, treningsløyper, baner eller andre ting. Nå er endelig alle prosjektene ferdig, og vi kan stolt vise fram det jeg mener er det perfekte og komplette treningsanlegget.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags