Anderssen fryktet for Thai Broadways liv før storløp

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Trond Anderssens Thai Broadway skulle startet i Finlands største travløp søndag, men i stedet for å kjempe om seier måtte hesten kjempe for livet etter å ha blitt akutt syk på transporten.

Hesten pådro seg nemlig en sjelden sykdom som kalles transportsyke. Dette er en sykdom som skyldes dårlig luft og angriper lungene.

– Heldigvis fikk Thai Broadway veldig kjapp behandling, og det reddet trolig livet hans. Hesten hadde på det høyeste feber på 41 grader, men kom ganske raskt ned på 37-tallet igjen, forteller Trond Anderssen.

LES OGSÅ: Livet etter Yarrah Boko

I stedet for å reise hjem søndag har hesten vært en ekstra dag i Helsingfors.

– Vi valgte å la ham stå igjen i Finland et ekstra døgn. Feberen er borte, men han hadde litt høye blodverdier. Vi valgte det sikre foran det usikre.

Jeg tror at det skal gå bra med Thai Broadway. Han skal få det rolig noen dager, og vi skal ta blodprøver så fort han er hjemme i Norge igjen.

– Det var veldig synd at dette skjedde nå som han hadde funnet toppformen, men hester er laget av kjøtt og blod så dette er ting som kan skje, sier Anderssen.

Thai Broadway var en av Europas beste fireåringer for to år siden, og ble toer i Europaderbyet og tjente 2,4 millioner. Fjorårssesongen ble en nedtur med 535.000 innkjørt, men årets sesong har startet bedre. Dog uten at seieren har kommet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags