Gå til sidens hovedinnhold

Tord Asle spurtet om seieren – Ingeborg brøt løpet

Artikkelen er over 1 år gammel

Tord Asle Gjerdalen gjorde mye av grovarbeidet i Kaiser Maximilian Lauf, men ble spurtet ned etter seks mil, og ble nummer seks.

Tord Asle Gjerdalen var frisk i det store feltet i Ski Classics-løpet i Østerrike lørdag.

Holeværingen tok føringen i den siste bakken, og var med for fullt inn på oppløpet, men seieren glapp på de siste meterne.

Spurtet ned

Dessverre holdt ikke spurtegenskapene denne gangen hos 36-åringen, og han passerte målstreken i Seefeld 1,3 sekunder bak den svenske vinneren Emil Persson.

Tord Asle hadde en god dag gjennom de 60 kilometerne, og var hele tiden med i front av feltet.

Tett avslutning

Det ble kjørt hardt på den siste mila, men selv med en krevende motbakke før mål, holdt fremre del av feltet seg samlet, og det ble veldig tett over streken, hvor altså Gjerdalen tapte pallen med minst mulig margin.

Han avslørte imidlertid god form, og vil ganske sikkert ta nye steg, når neste løp går av stabelen kommende lørdag med det 65 kilometer lange La Diagonela Engadin i Sveits.

Brøt

Ingeborg Dahl brøt løpet i Kaiser Maximilian Lauf. Ringerikes Blad kom i skade for å skrive at hun kom på fjerdeplass. Det har vært en misforståelse med navn på resultatlisten.

Løpet ble preget av at Lina Korsgren fra Sverige stakk fra start, og kom i mål over tre minutter foran Brita Johansson. Astrid Øyre Slind tok tredjeplassen.

Kommentarer til denne saken