42-åringen forteller om krevende måneder, men daglig trening har hjulpet han psykisk og fysisk.

– HQ-helse var min lidenskap. Derfor var det veldig kjedelig å måtte selge seg ut med milliontap av bedriften jeg startet selv. Samtidig har jeg lært mye om meg selv og hvordan forretningslivet fungere, sier Tom-Erik til Ringerikes Blad.

Startet nytt firma

Vi møter han på kontoret i Hønefoss sentrum som han har leid billig av en kamerat. Han har nylig startet opp firmaet Løpskonsult og er godt i gang med planleggingen av løpet «Eggemotesten» som arrangeres lørdag. Mer om løpet senere i saken.

– Jeg må drive med noe som engasjerer meg. Løping og idrett er noe jeg brenner for. Nå er dette en liten bigeskjeft, men man vet aldri hva framtiden bringer.

– Jeg er jo egentlig IT-mann og tilbyr totalpakker til arrangører og bedrifter som ønsker eventer. I september ser jeg fram til å levere tidtakingstjenesten til Drammen Halvmaraton med flere tusen deltakere på startstreken. Jeg leverer også påmeldingsløsningen og bistår med markedsføring av arrangementet, sier Lukkedal.

Før han startet opp som gründer i treningsbransjen, jobbet han lenge i IT-bransjen. Han har blant annet vært IT-ansvarlig på en videregående skole i Bærum og support-ansvarlig for et stort advokatfirma i Oslo.

– Der kan jeg skrive under på at det kokte, men det var moro også. Jeg har ingen formell utdannelse, men jeg liker å lære. Du kan si jeg utdanner meg selv, sier Tom-Erik og legger til at han brenner for å hjelpe andre.

– Noen liker å fiske i elva, andre liker å bidra på løpsarrangement. Det siste er mitt lodd her i livet. Jeg liker å engasjere meg. Det er mitt bidrag til frivilligheten i samfunnet. Så får tiden vise om man kan leve av det på sikt. Akkurat nå er jeg på utkikk etter en ny jobb innenfor det feltet jeg brenner for, sier Tom-Erik.

Ingen god pappa

Han innrømmer at seks tøffe år som medeier og gründer av HQ-Helse var krevende for hele familien.

– Jeg var ingen god pappa da det sto på som verst. I hodet var jeg alltid på jobb. Det er klart at det påvirket tiden min med ungene.

– Situasjonen rundt korona bidro til at det ble ekstra krevende. Det var leit med det økonomiske tapet, men jeg gjorde mitt beste og da er det ikke mer å dvele ved. Det er tross alt mange som har det verre her i verden, sier Tom-Erik.


Han legger til at den eldste datterens kreftsykdom og morens død også påvirket situasjonen.

Fakta

Navn: Tom-Erik Lukkedal

Alder: 42 år

Bor: Hole

Sivil status: Gift med Lill Karin, de har barna Lotte (9), Lilje (12) og Dennis (15).

Yrke: Selvstendig næringsdrivende/jobbsøker

– Livet går videre, så jeg kan ikke klage. Jeg føler at jeg er en bedre pappa nå. Jeg er mer til stede og vi gjør ting sammen. Dennis (15) og Lilje (12) liker å være med når jeg arrangerer løp. De bidrar i stor grad under løpene og er skikkelig gode medhjelpere. Etter hvert løp har vi en fast tradisjon. Da går vi ut og feirer på McDonalds. Det er stor stas for alle. I tillegg får de selvsagt betalt for kjempejobben de gjør, sier Tom-Erik.

Etter at han løp halvmaraton i Göteborg på 1,11,56 i mai føler han at kroppen har strittet imot.

– Jeg hadde store planer om å trene mer og bedre, men kroppen vil ikke. Derfor er jeg tilbake til én lystbetont økt om dagen. Når det gjelder tidtakingen, har jeg blitt en kald fisk når maset og stresset er som verst før start.

– Hva er det verste som kan skje, liksom. Alt som ikke handler om liv og død er egentlig ingen krise. Livets tøffe situasjoner har gjort meg mer hardhudet. Dessuten gjør jeg alltid en godt forarbeide, slik at det ikke skjer «ulykker» med tidene. Så langt har alt gått smertefritt, sier Tom-Erik på vårt spørsmål om noe har gått galt.

Det hører med til historien at Tom-Erik er i ekstremt god form til å være 42 år og mosjonist. Han satte personlige rekorder på fem og ti kilometer i fjor, på henholdsvis 15,26 og 31,56.

Rekordpremier

– Over til lørdagens løp. Hvorfor heter det Eggemotesten?

– Tidligere het det Hytteplantesten fordi de var arrangør. I fjor var det HQ-testen fordi det var mitt firma som arrangerte. Nå har jeg bestemt meg for et mer nøytralt navn. Men vet aldri hva som skjer med firma, sier han med en viss porsjon galgenhumor.

Snaut 100 deltakere er påmeldt til det fem kilometer lange løpet lørdag. Ifølge Lukkedal passer løpet for alle som vil løpe eller gå. tillegg blir det barneløp med en eller to runde a 750 meter. Klovnen Knerten har også meldt sin ankomst.

Foruten pengepremier (1500, 1000 og 500 kroner) til de tre beste i hver klasse, trekkes det ut premier på startnummeret, samt at løyperekord belønnes med 8500 kroner.

Løyperekorden for menn og kvinner innehas av Magnus Tuv Myhre fra Jevnaker på 14,22 og Karoline Bjerkeli Grøvdal på 16.12 minutter. Ifølge Tom-Erik Lukkedal arrangeres løpet for 27. gang.