To nye med koronasmitte – den ene er et barn i barneskolealder

HOLDER ÅPENT: Daglig leder i Tolpinrud barnehage, Anne Guri Ulven Larsen, har foreløpig nok ansatte til å holde åpent.

HOLDER ÅPENT: Daglig leder i Tolpinrud barnehage, Anne Guri Ulven Larsen, har foreløpig nok ansatte til å holde åpent. Foto:

Nok en ansatt ved Tolpinrud barnehage har fått påvist koronasmitte, men også et barn i barneskolealder har nå fått påvist smitte.

DEL

Etter at Tolpinrud barnehage holdt stengt mandag på grunn av at tre ansatte fikk påvist koronasmitte, har de nå fått nok en ansatt som har testet positivt.

Daglig leder ved Tolpinrud barnehage, Anne Guri Ulven Larsen, sier til Ringerikes blad at de greier fortsatt å holde åpent.

– Vi får en utfordring til uken når vi på mandag og tirsdag får tilbake barn som har vært i karantene, mens de ansatte med påvist smitte selvfølgelig ikke er tilbake, sier Ulven Larsen.

Hun forteller at de nå fikk ni barn og én ansatt til i karantene, og at disse kommer i tillegg til de 17 barna og de tre ansatte de hadde i karantene fra før. I tillegg kommer de som har fått påvist smitte og er isolert.

LES OGSÅ: Knut ville utrydde viruset med denne maskinen – men ingen beit på

Skryter av ansatte og foreldre

– Nå kommer også sykefraværet til å være høyere ved at vi ber ansatte holde seg hjemme om de ikke føler seg 100 prosent, men dette gjelder også barna så dette påvirker ikke selve driften i like stor grad.

Ulven Larsen ønsker å skryte av foreldrene som tar dette fint og er positive, i tillegg til at de skjønner alvoret i situasjonen.

– I tillegg må jeg også få rose de ansatte som står på og samarbeider godt, sier hun.

LES OGSÅ: Politiet om pirat-henleggelse: – Vi beklager, men vi har dessverre ikke tid

Smittet barn

Kommuneoverlege Karin Møller forteller at de i kveld har gjort en foreløpig smittesporing, og begge tilfellene er sporet tilbake til smitten ved barnehagen.

– Barnet som er koronasmittet har fått smitten via en av dem som har fått påvist smitte i barnehagen, legger Møller til.

Hun forteller at de i morgen, fredag, vil fortsette å jobbe med smittesporingen, men at det ikke ser ut til å være fare for at mange er berørte.

– Begge har per nå kun lette symptomer på sykdommen, sier kommuneoverlege Karin Møller til Ringerikes blad torsdag kveld.


Artikkeltags