Gå til sidens hovedinnhold

To magiske kvelder i Hønefoss Kirke

Agora Kulturkafé samarbeidet med Ringerike Kirkeakademi og Hønefoss Menighetsråd om minifestivalen «Religionsdialog – håpets kappe?» i høstferien.

Innsendt

Tirsdag ble kirkerommet fylt med fortellinger fra vår kulturs vugge, og påfølgende samtaler på tvers av religioner.

Onsdag ble kirkerommet fylt av musikk, som bar og løftet fram visjonen om et felles ansvar for fred og livsmiljø på vår felles klode – og det med låtmateriale og musikere på øverste nivå!

Det ble uttrykt stor tilfredshet fra publikum ved utgangen begge dager – at dette hadde vært en inspirerende kveld!

Vil flytte

Og en av musikerne uttrykte etter å ha opplevd brød levert av Neil Allsopps «Sour to the people» fra gamle Narums bakeri, snublesteiner og god mat på Rumi Restaurant – og et lydhørt, inspirert og begeistret publikum i den vakre kirken:

At sånt som dette skjer i Hønefoss gjør jo at en får lyst til å flytte hit!,

Prost Kristin Saxegaard var festivalens vertinne, og deltok aktivt begge dager. Jan Bang og Ruth Wilson fra Åsbygda og Ringerike Kirkeakademi var også aktive bidragsytere i programmet (hilsninger og panelsamtale), sammen med Shoaib Sultan fra Oslo – som representerte både islam og grønn politikk (og rakk å bli Rumis nye stamgjest!). Audun Bakkerud ledet tirsdagens panelsamtale.

Panelsamtale

De profesjonelle fortellerne Mehda Zolfaqari og Alf Martin Lie leverte en fortelling om Abraham i Bibelen og Koranen med stødig profesjonelt grep, sterk innlevelse og humoristisk blikk – på en felles arv av fortellinger, preget av både likheter og forskjeller, møter og konflikt!

Panelsamtalen etterpå ble preget av spennende assosiasjoner og gjensidig inspirerte kommentarer – og mot slutten med en stadig mer poengtert bekymring for vår felles framtid – men med håp om en samling om våre fellesmenneskelige verdier.

Solfrid Mollands konsert bar fram visjonene fra hennes nye album «Håpets kappe», med sterke låter og fantastiske framføringer, av et lag bestående av førsteklasses musikere:

På piano, trekkspill og sang (Solfrid Molland), bass, fele og trompet (Mats Eilertsen, Daniel Lazar og Hayden Powell), samt den unge norsk-syriske Nawar Alnaddaf på oud og vokal.

Det var med musikk og musikalitet, med lys og lyd – en sakralt inspirert kulturopplevelse i det vakre kirkerommet.

Det syntes å være en stemning blant publikum om at dette ville man ha mer av. Samarbeidet vil fortsette mellom medarrangørene – og Agora Kulturkafé har flere arrangementer i tida framover!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.