(Indre Akershus Blad)

(RB) Det opplyser politiet.

– Det ble cirka klokken 15 og 17 gjort funn av to døde personer i skredgropa i Gjerdrum. De døde personene ble funnet i leteområdet som det har vært søkt i de siste ukene. Funnene ble gjort på bakgrunn av markeringer fra politihunder, heter det i en pressemelding fra Øst politidistrikt.

Letemannskapene har gjennom ettermiddagen jobbet med å frigjøre de omkomne fra funnstedet.

– Politiet har foreløpig ingen flere opplysninger om identitet på de døde. Dette blir avklart tidligst i løpet av onsdag, opplyser politiet.

De savnedes pårørende er informert om funnet.

Etter at de to døde ble funnet i skredet, er det totalt ni personer som er bekreftet omkommet. Én person er fortsatt savnet og antatt omkommet.

Det enorme skredet gikk 30. desember i fjor. Rundt 1.600 personer ble etter skredet evakuert fra sine hjem, men mange av disse har nå fått flytte hjem igjen.

– Blandede følelser

Politiet, brannvesenet, NVE og Gjerdrum-ordfører Anders Østensen holdt en kort pressebrief etter funnene.

– Jeg står her med blandede følelser, men jeg er både lettet og takknemlig for at arbeidet gir resultater. Vi har lenge vært klar over de tøffe realitetene, men det er viktig for oss at ytterligere to personer nå er gjort rede for, sa ordfører Østensen under pressebriefen.

Politiets innsatsleder Mari Stoltenberg opplyste på samme pressebrief at arbeidet i skredgropa nå er avsluttet for kvelden.

– Funnene ble gjort etter samarbeid mellom brannvesenet, gravemaskiner og politiets hunder. Det har vært et krevende søkeområde og de omkomne ble funnet to meter nede i leira.

Stoltenberg roser arbeidsorganiseringen – politihunder, letepersonell og maskinell kraft – og mener den var avgjørende for at de to som nå er funnet, kunne lokaliseres under så vanskelige omstendigheter.