Gå til sidens hovedinnhold

Dette vil leserne ha på Tippen

Artikkelen er over 6 år gammel

Ringerikes Blad har i dag spurt leserne om hva de helst hadde sett på Tippen. Svarene har strømmet inn.

Siden folk ble oppmerksom på at det er i ferd med å reise seg en automatstasjon på Tippen har meningene vært mange, høylytte – og stort sett negative.

Til tross for at det var få eller ingen reaksjoner på stasjonsplanene da Ringerikes Blad første gang omtalte dem i september i fjor, har det nå vekket stor harme at Uno X åpner ny stasjon sentralt i Hønefoss sentrum.

Stasjonen, som skal reises like ved vaskehallen utenfor Ringerike stormarked, er planlagt å åpne allerede 15. mai.

Mange kommentarer, i både artiklenes kommentarfelt på Ringerikes Blads Facebook-side, til tross: Det har vært lite forslag til hva Tippen skulle ha vært utnyttet til.

I 2007 presenterte Oddvar Røysi storslåtte planer for å gjøre Tippen til en perle i Hønefoss, men ellers har det vært ganske stille rundt dette området.

Dette vil leserne ha

Leos lekeland har åpenbart en stor tilhengerskare i Hønefoss. De ble flittig foreslått da vi spurte leserne hva de ville ha i Sentrumskvartalet etter at Ica la ned, og de dukker hyppig opp i kommentarene også i dag.

Skatepark til ungdommene er også mye foreslått.

– Ting for barn og ungdommer, de har jo ingen ting i den byen her, skriver Anki Pedersen Hansen på Facebook-siden til Ringerikes Blad.

Andre tenker mer på de voksne innbyggerne, og drømmer om utservering og festivalscene. Familieattraksjoner som badeland og strandpromenade nevnes også ofte.

Deriblant av Anders Amundsen, som ser for seg et folkeliv på Tippen:

– Strandpromenade og uteservering om sommeren og en festivalscene. Noe som gjør Hønefoss mer attraktivt og skaper mer liv i Hønefoss. samtidig som det bidrar til flere arbeidsplasser. Hadde man rivd det som er av stormarkedet og murbygninger rundt der i dag og bygget ut området på en skikkelig måte så kunne det blitt et veldig fint område, skriver han på Facebook.

Camilla Elise Espelund tenker godt utafor normalen når hun foreslår å kombinere en skatepark med et spesielt monument, for eksempel noe som har med landets første damskip å gjøre.

– Slenger man i tillegg inn et par lekestativer til de minste og du har noe for alle der. Da blir området litt som en sammensveising av en vanlig park og skatepark, med en egen bysignatur, skriver hun i Facebook-debatten.

Lisbeth Strandum synes det er synd at Hønefoss, en by som reklamerer med at den er i vekst, ikke ser mer til den masskive forandringen i Drammen.

– Områdene rundt fossen og elva bør brukes til å utvikle byens estetiske sider. Her kan man lage fine friarealer, turstier og pene restaurantlokaler etc som går i flukt med omgielsene, skriver hun blant annet.

 

HVA MENER DU? Si din mening!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.