I forrige uke skulle Ringerike, Asker og Bærum tingrett behandle straffesaken mot en pappa som er tiltalt for medvirkning til forsøk på omsorgsunndragelse av barnet sitt.

Saken handler om det dramatiske kidnappingsforsøket i Hønefoss i 2017, da en mann forsøkte å rive et vel to år gammelt barn ut av hendene på fostermoren. De var på vei til samvær med barnets far hos barnevernet. En tilfeldig forbipasserende grep inn og stanset kidnappingsforsøket.

LES OGSÅ: Bestemor dømt for forsøk på kidnapping av barnebarnet: Nå har hun fått svar på anken

Forsvant

Tre personer ble dømt i saken, som verserte helt til Høyesterett. Men barnets far forduftet i 2017 før politiet fikk forkynt tiltalebeslutningen for ham. Han har vært etterlyst internasjonalt, og det ble utstedt en europeisk pågripelsesordre på ham.

I juni, etter vel fem år, fikk norsk politi overlevert nordmannen, som var blitt pågrepet i Polen. Det var nettopp Polen barnets bestemor hadde tenkt å ta barnet med til etter kidnappingen.

Syk forsvarer

Etter noen uker i varetekt, ble han løslatt. Han møtte ikke selv opp til rettssaken, forteller aktor John Ivar Johansen. Som allerede hadde forutsett dette, og ønsket å gjennomføre rettssaken uten tiltaltes tilstedeværelse.

Men da heller ikke tiltaltes forsvarer var til stede, på grunn av sykdom, kunne ikke rettssaken gjennomføres.

– Vi skal finne en ny dato for rettssaken, opplyser Johansen til Ringerikes Blad.

LES OGSÅ: Kidnappings-tiltalt pappa ble løslatt fra fengsel