På ettermiddagen andre juledag i 2021 ble politiet varslet om at en bil kjørte vinglete og var borti et autovern ved Hvervenkastet.

Ferden gikk videre på riksvei 7, og en politipatrulje stanset bilen på Veme. Men da tjenestepersonene skulle sjekke bilen, stakk den, fortalte politiets operasjonsleder samme kveld.

Høy hastighet

Bilen skal ha kjørt videre på riksvei 7 i høy hastighet, og politiet fant den igjen på Sokna. Da hadde ferden endt med at bilen kjørte inn i et tre i et boligfelt. Både Oslo-mannen og den kvinnelige passasjeren skal ha kommet uskadd fra sammenstøtet.

Politiet opplyste samme kveld at føreren, en nå 22 år gammel Oslo-mann, ikke hadde førerkort. Han var også mistenkt for ruspåvirket kjøring.

Nå har statsadvokaten tatt ut tiltale, og Ringerike, Asker og Bærum tingrett skal behandle saken i april.

Ifølge tiltalen ga 22-åringen gass og kjørte rett mot en politimann på bensinstasjonen på Veme da han skulle kontrolleres. Betjenten måtte kaste seg til siden for ikke å bli truffet av bilen, står det i tiltalen.

– Medførte fare for andre

Under den påfølgende turen til Sokna, skal bilføreren ha kjørt uaktsomt ved blant annet å foreta flere forbikjøringer «hvor han ikke hadde kontroll på hva som kom i motgående kjøreretning, og holdt hastigheter langt over det lovlige», ifølge tiltalen.

«Kjøringen medførte fare for andre trafikanter, og passasjer som han hadde i bilen, samt at det oppsto materielle skader på bilen ved utforkjøringen», mener påtalemyndigheten.

22-åringen er også tiltalt for ikke å ha stanset for politikontroll, ruskjøring med en påvirkning tilsvarende over 1,2 promille, kjøring uten gyldig førerkort, oppbevaring av mindre mengder narkotika, bruk av heroin og amfetamin, og for å ha hatt en machete i baksetet. Den skal ha hatt en bladlengde på minst 35 centimeter.

Tiltaltes forsvarer er advokat Magnus Torfoss. Han ønsker ikke å kommentere saken nå.