Ringerike med omegn har fostret mange gode skihoppere opp gjennom årene.

Arne så vel tidlig, etter hvert som flere hoppbakker i distriktet forfalt, at noe måtte gjøres for å opprettholde aktiviteten.

I hans «hode» ble Ringkollen Hoppanlegg – Rekruttlia «født».

Det snøsikre Ringkollen-området, hvor skiaktivitet har store tradisjoner, pekte seg naturlig ut for plassering av et moderne hoppanlegg på Ringerike. Arne inngikk kontrakt med private grunneiere, konstruerte anlegget, skaffet kommunal godkjenning og byggetillatelse, søkte finansiell støtte ved tippemidler. Diverse materialer, sprenging og maskinhjelp ble sponset av lokale firmaer. Ved egen dugnadsinnsats ble prosessen med prosjektet startet i 1990, gjennomført og tok cirka seks år å realisere.

Grunneierne Ole Chr. Lagesen og Bernhard Bølgen hadde velvillig stilt 15 mål av sin eiendom til disposisjon for at det skulle kunne bygges et tidsriktig og moderne rekrutteringsanlegg for hoppsporten på Ringerike.

Det 15 mål store området ble transformert gjennom sprengningsarbeider og masseoppfyllinger. Det ble bygget hopp, stillaser, sikringsgjerder, flomlysanlegg og viktigst av alt et komplett heisanlegg.

Med Arnes allsidige arbeidserfaring, store kontaktnett, og stor entusiasme og pågangsmot, ble prosjektet «Rekruttlia» realisert, etter seks års arbeid og tusenvis av dugnadsarbeidstimer.

Dette til stor glede for mange unge som igjen fant veien til et flott hoppanlegg.

Ringkollen Hoppanlegg ble ikke bare et hoppanlegg for de unge «etablerte» skihoppere.

Det ble et hopp-/lekeland som innbød til skilek for alle, fra de aller minste til de som ønsket å ta steget videre helt opp til toppnivå, med fire hoppbakker i størrelse fra 10 meter til 40 meter.

I 2005 ble det i tillegg bygget en 5-metersbakke som er særdeles attraktiv for de minste hopperne.

Arne hadde hjerte for alle. Han ga alt for hoppanlegget, og gikk heller ikke av veien for å være trener og instruktør.

Det er nok mange som har fått gode råd av Arne i så henseende.

Takket være Arnes store engasjement for Ringkollen Hoppanlegg, kunne Ringerike føre tradisjonen videre med å fostre nye store talenter, og det helt til topps.

Takket være Arne, så har Ringerike igjen kunne hentet hjem edle medaljer i VM, både i juniorklassen, herre seniorklasse og ikke minst nå også kvinne seniorklasse, dette i tillegg til mange andre store mesterskap.

At Ringkollen Hoppanlegg, med sin flotte beliggenhet og gode snøforhold, i mange år har vært et attraktivt hoppanlegg for mange, viser bare alle de tilreisende skihoppere fra det ganske Østlandet som har besøkt anlegget for både trening og konkurranser.

Til tider har det vært opp til 60–70 hoppere, i alle aldre, på treningskvelder og hoppskole.

Uten Arnes store engasjement og entusiasme hadde ikke dette vært mulig her på Ringerike.

Ringerike og omegn Hoppteam, som er jente- og guttehopperne med foreldre og trenere, har flere år blitt kåret til det beste rekrutteringsmiljøet i Buskerud. Ved kåringen vektlegges kvalitet og kvantitet. Det er grunn til å være stolt av dette.

For en 10 års tid siden valgte Arne å trekke seg litt tilbake. Han syntes nok det var på tide at yngre krefter kunne trå til. Men Arne slapp aldri helt taket i «babyen» sin. Han fulgte godt med, helt til det siste.

Tusen takk Arne, for at du brakte hoppsporten tilbake til Ringerike, som har fostret mange talenter og gitt store internasjonale bragder, og som fortsatt kommer til å gjøre det, takket være alt som startet som en lek i «Rekruttlia».

Hvil i fred!

Ringkollen Hoppanlegg, på vegne av tidligere og nåværende styreledere