Ti på Topp er et tilrettelagt turtilbud hvor målet er å besøke ulike turmål i Ringerike fra 10. mai til

10. oktober. Under koronapandemien har vi gjort vårt ytterste for å åpne tidligere, da med et noe begrenset utvalg av turer grunnet fortsatt mye snø på skogen.

Opplegget er i regi av Bedriftsidretten som har mange Ti på Topp avdelinger rundt om i landet.

20 turer er merket og følges opp av frivillige fra DNT Ringerike, Syklistenes Landsforening, Ringerike O-lag og Ringerike Frivilligsentral. Gjennom å registrere turene på nettsiden eller i Ti på Topp appen vil man få ekstra motivasjon til å besøke mange flotte turmål i vårt unike turdistrikt. Man kan melde på bedriftslag, familielag eller som individuell deltaker. På nettsiden kan man følge med hvor mange turer som er fullført og hvor mange kilometer som er tilbakelagt. Man får naturopplevelser, konkurranse, familietur, vennetur, sosialt fellesskap, en tur i fred og ro – alt etter hva man selv ønsker.

Turer og naturopplevelser gir en bedre helse både fysisk og mentalt, mer utholdenhet, færre plager og mindre stress. Uansett hvilke utfordringer man har i hverdagen, vil fysisk aktivitet alltid ha en positiv effekt.

Dersom man ønsker å delta, kan man melde seg på hos Bedriftsidretten Buskerud. Det koster kr 189 og man laster da ned appen som registrerer turen når man er ved målet. Ringerike Frivilligsentral er kontaktpunktet for de lokale turene.

Ti på Topp Ringerike håper på rekorddeltakelse i år og ønsker alle velkommen til å benytte vårt flotte turområde rundt Hønefoss, og få mange nye turminner.