Det ble en veldig spennende finale i herreklassen som ikke ble avgjort før i 10. ruten i siste finaleserie. Det skilte kun 24 poeng mellom 1. og 3. da de startet siste serien. Rolf J Boysen, Elverum BK, ledet foran Tom Jonsson, Trondheims Døve, med Thore Liberg fra Bekkelaget på 3.-plass. Det var i tillegg ekstra spenning da Tom og Thore spilte mot hverandre.

Det var Tom Jonsson som hadde spilt best poengsum på de 4 første seriene med 815 poeng. Han var nummer 5 da RR finalen startet. Thore, som var på 2.-plass foran finalen, hadde falt 1 plass ned etter en litt svak åpning. Rolf ledet inn i siste serien. Nå så man klart at den som klarte å kontrollere nervene ville ha størst sjanse på å vinne.

Fikk kontroll

Thore fikk sakte, men sikkert kontroll mot Tom og ledet, mens Rolf også tok føringen mot Harald Håverstad, Bergen Døve. Viktig med seier som ville gi 30 poeng i bonus. Thore som fant en ekstra god linje i serie 4 som ga 212 fortsatte også i serie 5 og nå med 216 og seier i kampen.

Rolf som hadde 24 poeng til gode på Thore måtte da spille 193 for å vinne. Det klarte han ikke da han endte på 182 og seier i sin kamp. Dermed var det klart med seier og gull til Thore Liberg med 10 poeng mer enn Rolf. Thore endte på 3191 inkludert bonus og Rolf 3181. 3.-plassen gikk til Tom som avsluttet med 178 og spilte totalt 3139. Han spilte best i finalen med 993 på sine 5 serier uten bonus.

Stein Erik Wroldsen, som var nummer 3 etter gårsdagen, fikk lite til å stemme og ble nummer 4 med 2964. Einar Hartveit ble nummer 5 og Harald Håverstad ble nummer 6.

Damenes duell

I dameklassen var det bare Trude Nilsen og Ine Lorentzen som kjempet om gullmedaljen fra start. Trude ledet med 33 poeng på Ine foran finalen. Det var jevnt etter første serien, men i 2. spilte Ine godt og innhentet forspranget på Trude. Det skulle derimot ikke holde lenge da Ine spilte en svak 3. serie og Trude tok tilbake ledelsen. Fra 4. serien og ut var det aldri tvil om hvem som skulle vinne da Trude avsluttet veldig bra med gode 629 rent på sine 3 siste serier.

Ine klarte aldri å komme tilbake og Trude vant en klar seier med totalt 3294 inkludert bonus. Hun hadde 1136 uten bonus på sine 6 serier i finalen. Ine endte på 3009. Anita N Jonsson og Astri Garaguso klarte ikke å komme opp på nivået til Trude og Ine denne gang og spilte 2424 og 2237.

Mesterskapet ble gjennomført med god kontroll.

Turneringsleder var Børre Rosenkilde, mens Nils Elsrud hadde stålkontroll på resultatservicen. Hallen framsto fra sin beste side med hallpersonale som disket opp med god mat.

Også stor takk til to tolker som til enhver tid var klare for å gjøre sitt beste fra morgen til kveld.

Norges Bowlingforbund gratulerer alle Norgesmestere og medaljevinnere i årets NM.