Gå til sidens hovedinnhold

Thomas (42) inviterer til gratis ferieuke: – Vil ha fokus på glede, mestring og fellesskap

Det er ingen grunn til å sitte hjemme og kjede seg i sommeren. For sjette år på rad arrangerer Hole Ungdomsfrivilligsentral ferieuke for ungdom i Hole mellom 13–18 år.

I uke 32 arrangerer Hole Ungdomsfrivilligsentral nok en sommerferie for ungdom uten planer.

– Ukene har alltid vært et stort suksess, og vi har tidligere fått mange gode tilbakemeldinger fra foreldrene og ungdommene, sier Thomas Lovasz, leder av Ungdoms-frivilligsentralen i Hole.

Skaper opplevelser

Målet med uken er å gi ungdom i Hole gode opplevelser som de kan snakke om med venner etter ferien.

– Gjennom hele uken vil vi ha fokus på glede, mestring, fellesskap og ikke minst mye moro. Ferieuken er en fin mulighet for ungdom som kanskje har foreldre som må jobbe mye i sommer, nyinnflyttede og ungdom som ønsker å få et bedre nettverk og bli kjent med flere jernaldere, mener Thomas.


Gratis

Også dette året har de snekret sammen et flott opplegg for ungdommene i Hole.

– Det blir blant annet turer til Escape-room i Oslo, Fangene på fortet, Drammensbadet, Tusenfryd, hyttetur, padling og mye mer. Her er det en god blanding av aktiviteter, så det er noe for alle, forteller Thomas.

Aktivitetene krever lite forkunnskap og utstyr. Hele uken, inkludert mat, er helt gratis.

– Mangler man utstyr til overnattingen, så har vi masse som kan lånes. Vi kan også hente ungdommene hjemme og kjøre de hjem på ettermiddagene, om det er krevende for noen å møte opp på Vik, sier han.

Søknadsfrist

Det er ikke overnatting hver dag, så man kommer seg hjem etter aktivitetene for å slappe av.

– Vi starter heller ikke tidlig på dagen, slik at ungdommene kan sove litt mer på morgenen, forsikrer Thomas og legger til:

– Så har du lyst til å bli med på en uke full av moro, venner, digg mat og fantastiske aktiviteter? Søk da vel! Kontakt gjerne thomas.lovasz for et søknadsskjema.

Frist er 16. juni.

– Vi er opptatt av å følge smittevernreglene godt, og kommer til å ha faste rutiner for å ivareta de. Foreldrene til ungdom som får plass vil få et utarbeidet plan for hvordan vi følger smittevernreglene i forkant, opplyser Thomas.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.