Dette semesteret satser Showskolen friskt på dem som går med en drøm om å bli låtskrivere.

Theodor (15) er en av dem som har meldt seg på. Han er til vanlig pianoelev på Showskolen hos Aud Wilhelmsen.

– Jeg går rundt med hodet fullt av sanger, det har jeg gjort lenge og nå gleder jeg meg til å lære prosessen med å sette dem ut i live. Det blir kjempegøy, forteller Theodor.

Det er Aud Wilhelmsen som holder kurset, men hun får hjelp av Daniel Drumm.

Sammen driver de Gamlehuset musikkstudio og begge har mange års erfaring med låtskriving, komponering og musikkproduksjon.

Kurs for alle nivåer

– Kurset går over 10 kvelder. Har du erfaring med å skrive låter, men trenger hjelp til å utvikle deg videre er dette kurset kjempefint. Eller om du er helt fersk uten erfaring, men har lyst til å lære mer, er du også hjertelig velkommen. Kurset er for alle nivåer, sier Aud.

– Vi har en del påmeldinger allerede, men plass til enda flere. Selv om du ikke spiller noe instrument, går det bra. Vi vil gjerne ha med folk som også skriver tekster. I dag er det masse elektronisk hjelp å få for å skape musikk, og man behøver heller ikke kunne noter, forteller Aud.

Fra idé til ferdig låt

Daniel skal vise hvordan man lager musikk elektronisk. Han vil også gå igjennom apper og programmer som er helt gratis å laste ned, og Aud har et eget opplæringsprogram for dem som vil lære akkorder.

– Da jeg var ung, før jeg kunne spille, var vi en jentegjeng som skrev tekster. Vi måtte stadig få hjelp av andre for å sette musikk til, men det trenger en ikke lenger. Vi vil gå igjennom metodene fra idé til ferdig produkt. På slutten av semesteret skal vi sammen spille inn en låt i studio.

Vil bli musiker

Theodor liker det meste av musikk, men det er helst rock han vil spille.

– Jeg har noen tekster på lur, men også en del instrumentalt. Hjemme har jeg keyboard og spiller også gitar. Målet er å bli musiker, skrive egne låter og stå på scenen.

– Det blir bra å treffe andre som vil det samme og kanskje det blir et band etter hvert også, sier Theodor som sikter seg inn på MUA etter endt 10. klasse, sier Theodor.

Les også: Daniel og Aud tok med seg Gamlehuset musikkstudie på flyttelasset.

Aud og Daniel gleder seg også.

– Vi hadde sommerkurs for å prøve ut konseptet og det fungerte kjempefint. Nå gleder vi oss til oppstart. Vi skal leke og utforske mulighetene, komponere og skrive, hele prosessen fra ingenting til ferdig demo, sier musikerparet.