Gå til sidens hovedinnhold

Thea (18) vil inn i kommunestyret: – Jeg måtte ta saken i egne hender

Artikkelen er over 2 år gammel

Som engasjert ungdomspolitiker og tidligere leder i AUF i Ringerike og Hole, er Thea Våreid Sørensen en av de øverste unge på kommunestyrelisten til Arbeiderpartiet i Ringerike. På femteplass har hun muligheten til å bli valgt som en av de yngre medlemmene av styret etter valget åttende september.

– Hvordan kom du på valglisten til Arbeiderpartiet?

– Jeg satt i utgangspunktet i nominasjonskomiteen til Ringerike Arbeiderparti, men rakk kun å være med på ett møte før jeg bestemte meg for at jeg også ønsket å stille. Da gikk jeg naturligvis ut av komiteen, og ble foreslått som ungdomskandidat på 5. plass, og deretter valgt på samme plass i nominasjonsmøtet.

– Hvorfor ville du stille til valg?

– Jeg ønsket å stille fordi jeg så at det var altfor få unge som ønsket å stille til valg, og derfor følte jeg litt på at jeg måtte ta saken i egne hender.

– Håper du at du blir valgt til kommunestyret i Ringerike?

– Ja!

– Hvis du blir valgt til representant, hva vil du gjøre?

– Dersom jeg blir valgt inn i kommunestyret vil jeg tale ungdommens sak, og gjerne være et talerør for ungdom i Ringerike. Jeg ønsker også å kunne bidra til at flere unge velger å engasjere seg politisk, også på lokalt nivå. I tillegg til det vil jeg selvsagt jobbe for å få gjennomslag for saker, særlig sakene som angår ungdom i kommunen.

– Hvilke saker er dine hjertesaker?

– Mine hjertesaker dreier seg generelt sett om psykisk helse, likestilling og ungdom. Dersom jeg skal være mer konkret er mobbeknapp på alle skoler i Ringerike og et trygt oppholdssted for russen to av mine viktigste saker i dette valget. Igjen er det viktig for meg å kunne sette et eksempel for andre ungdommer som også ønsker å engasjere seg, men kanskje er litt usikre.

– Hva kommer du til å drive med om du ikke blir valgt som representant?

– Dersom jeg ikke blir valgt inn i kommunestyret vil jeg naturligvis fortsette som vanlig, med både jobb, skole og politikk.

Kommentarer til denne saken