UDs reiseråd om Tyrkia gjelder fortsatt

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige.

DEL

Reiserådet til UD blir stående inntil videre til tross for at det danske utenriksdepartementet ikke lenger fraråder folk å reise til Tyrkia.

– Vi vurderer situasjonen fortløpende, og har tidligere pleid å følge andre nordiske lands råd, men foreløpig blir vårt reiseråd stående, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet til NTB.

UD i Danmark har endret sitt reiseråd og fraråder ikke lenger folk å dra til Tyrkia.

Tyrkia mener selv at situasjonen i landet nå er stabil etter kuppforsøket. 

Pakkereiseselskapet Star Tour innstilte avganger til Tyrkia lørdag. Også SAS innstiller to avganger fra Oslo og København.

– Det er tatt beslutning om å innstille to flygninger fra Oslo klokka 14 og København klokka 6.30 til Tyrkia, opplyser Karin Nyman, kommunikasjonsdirektør i SAS til NTB etter klokka 3 natt til lørdag.

SAS opererer også en charterflyging fra Bergen, og Nyman ber reisende ta kontakt med charterselskapet for mer informasjon.

– Vi arbeider med finne en løsning på å få passasjerer hjem, sier Nyman.

En av løsningene er å sende et tomt fly ned for å hente hjem passasjerer.

Også Star Tour, Ving, Tyrkiareiser og Apollo har innstilt reiser lørdag.

Beredskap

Også turoperatørene er i beredskap for sine turister i Tyrkia etter kuppforsøket i landet.

– Vi innstiller våre avganger til Tyrkia lørdag. Våre kunder informeres direkte, og vi følger med på situasjonen, sier talsperson Nora Aspengren i Star Tour til E24 etter at UD frarådet reiser tilTyrkia fredag kveld.

Star Tour har totalt 997 gjester i Tyrkia, og alle får beskjed direkte fra selskapet. Apollo har sendt ut tekstmelding til 60 turister som var på vei til Antalya i morgen om at deres reise er innstilt, opplyser medarbeider Lisa Kjergaard.

Fraråder reiser

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige, og ber nordmenn i Tyrkia registrere seg på: reiseregistrering.no. “For reisespørsmål kontakt flyselskap. Ved behov for akutt bistand ring: 2395 2395», skriver UD på Twitter.

I tillegg oppfordres reisende i Tyrkia til å følge med på utviklingen og nyheter. UD har satt krisestab og jobber sammen med ambassaden i Ankara for å få oversikt over situasjonen.

Artikkeltags