84 drept i Nice-angrepet

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

84 mennesker er bekreftet døde etter terrorangrepet i Nice, opplyser det franske innenriksdepartementet.

DEL

– Ytterligere 18 er livstruende såret, opplyser en talsmann for innenriksdepartementet fredag morgen.

Ingen nordmenn rammet

Utenriksdepartementet har foreløpig ingen indikasjoner på at nordmenn er drept eller såret i Nice. Folk oppfordres til å ta kontakt med pårørende.

Det norske ambassaden i Paris jobber med å få oversikt over situasjonen etter lastebilangrepet i Nice.

– Vi undersøker om nordmenn er rammet, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde i UD til NTB.

Ifølge ordføreren i Nice er over 70 personer døde etter at en lastebil kjørte inn i en folkemengde under den franske nasjonaldagsfeiringen sent torsdag kveld. Hendelsen beskrives som et angrep.

– Foreløpig har vi ingen indikasjoner på at noen nordmenn er drept eller skadd, sier Lunde til NTB i 2-tiden natt til fredag.

– Vi oppfordrer folk som er i Nice, om å melde hjem til sine pårørende om hvordan de har det, tilføyer hun.

Gratis å ringe til og fra Frankrike

Alle de store norske telefonselskapene gjør det gratis å ringe og sende tekstmeldinger til og fra Frankrike fredag som følge av terrorangrepet i Nice.

Telenor skriver på sin Twitter-konto at de nullstiller prisene for samtaler og sms fra og med terrorangrepet skjedde torsdag kveld og fram til 16 juli kl. 23:59.

Telefonselskapet Chess skriver på Facebook at deres tanker går til alle som er berørt av de forferdelige hendelsene i Nice.

– For å gjøre det lettere for våre kunder å komme i kontakt med familie og venner nullpriser vi derfor alle samtaler, databruk og SMS, skriver Chess.

Også OneCall og Telia bekrefter det samme ovenfor NTB

Er du i Nice eller kjenner noen som befinner seg i nærheten? Ta kontakt med Ringerikes Blad på telefon 32 17 95 30 eller send e-post til redaksjonen@ringblad.no.

Fakta om angrepet i Nice

* En lastebil kjørte i 23-tiden torsdag kveld inn i en stor folkemengde på Promenade des Anglais i Nice i Sør-Frankrike.

* Minst 84 mennesker ble drept, flere av dem barn. Minst 70 er såret, og tilstanden er kritisk for 18 av dem, opplyste innenriksdepartementet fredag morgen. I tillegg har 120 mennesker fått behandling for sjokkskader.

* President François Hollande omtaler angrepet som terror. Han har mobilisert hærens reservestyrker og forlenget unntakstilstanden i tre måneder.

* Føreren av den 19 tonn tunge lastebilen ble skutt og drept etter å ha kjørt hele to kilometer inn i folkemengden. Bilder av kjøretøyet viser at fronten er full av kulehull. Regionspresident Christian Estrosi sier tunge våpen ble funnet i lastebilen.

* Den mistenkte gjerningsmannen er en 31 år gammel fransk-tunisier. Mannens ID-papirer ble funnet inne i lastebilen. Ifølge franske medier var 31-åringen kjent fra politiet fra tidligere, men ikke for etterretningstjenesten.

* Det ble også meldt at en eller flere gjerningspersoner løsnet skudd, men det har ikke myndighetene bekreftet.

* Mange mennesker var samlet ved havnepromenaden torsdag kveld for å se på fyrverkeriet under feiringen av den franske nasjonaldagen.

* Innenriksdepartementet skal avklare om føreren av lastebilen handlet alene eller ikke.

* Påtalemyndigheten i Paris har startet terroretterforskning av angrepet. Ingen har så langt tatt på seg ansvar for angrepet.

* Hollandes skal møter landets forsvars- og sikkerhetssjefer i Paris fredag.

(Kilde: AFP) 

Artikkeltags