Hedret under minnemarkering i Regjeringskvartalet

Krans fra regjeringen ble lagt ned under en minnemarkering i regjeringskvartalet i Oslo onsdag formiddag, fire år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Hanne Løvlies navn ble lest opp.

Krans fra regjeringen ble lagt ned under en minnemarkering i regjeringskvartalet i Oslo onsdag formiddag, fire år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Hanne Løvlies navn ble lest opp. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En tøff og tung dag der minnene kommer tilbake, sier tidligere AUF-leder Eskil Pedersen før markeringen i regjeringskvartalet på femårsdagen for 22. juli.

DEL

Men Pedersen sier at det også er godt å komme samme med andre som er like sterkt berørt.

– Så det er en dobbelthet. Det blir godt å komme til Utøya senere i dag og være sammen med andre som er like sterkt berørt, men samtidig er det en tøff dag, sier Pedersen til NTB.

Navnene på de 77 som ble drept leses opp under minnehøytideligheten i regjeringskvartalet.

– Jeg har selv opp de 77 navnene, og følelsen man sitter med er at dette tar aldri slutt, sier Pedersen.

Blant navnene finner vi Tyristrand-kvinnen Hanne Løvlie, som mistet livet i Regjeringskvartalet 22. juli 2011.

Tidligere i år skrev Ringerikes Blad om familien Løvlies vei mot å ferdigstille Hanne's shelter, et hjelpesenter i den sørafrikanske byen Gcilima. Prosjektet var helt i Hannes ånd, som etter et studieopphold i landet, fikk øynene opp for kvinners levevilkår. Første spadetak i jorda ble tatt 1. mai 2014, og sto ferdig på nyåret 2016.

LES OGSÅ: – Det har betydd mye å fullføre dette i Hannes ånd

Artikkeltags