Gå til sidens hovedinnhold

Tenk før du kjører i grøfta når du møter disse | Morten Karlsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har for tredje gang siden i sommer ligget bak biler som foretar noen merkelige, farlige og blokkerende manøvrer når de møter utrykningskjøretøy med blålys.

I disse tilfellene har jeg ligget bak biler som har møtt blålys imot.

Når disse bilene har observert blålysene bremser de ned i panikk, og styrer ned mot grøfta hvor de stopper for å gjøre plass til for eksempel en ambulanse som ikke har noe hinder i sitt kjørefelt. Hva i alle dager er det som skjer i hodene på disse førerne!?

Fortsett som normalt

Det er vel og bra å gi plass til utrykningskjøretøy når det er åpenbare hindringer i deres kjørefelt, men når det ikke er det, bør man bare fortsette som normalt i eget kjørefelt, uten å skape farlige situasjoner som kommer totalt overraskende på bilistene bak!

Les også

Se grepene som forandrer Hønefoss: – Køene kan forsvinne

Senest for noen dager side var det to førere som sto i venstrefeltet sørover på bybrua, da en ambulanse kom nordover inn på brua.
Da hadde disse to bilene i god tid klart å stille bilene på tvers over begge sørgående kjørefelt over brua i en panikkreaksjon for å ikke være til hinder for ambulansen.

Sto på tvers

Ambulansen hadde ikke biler foran seg, og klarte seg fint med feltet den lå i, men de to bilene som nå var på tvers, sto igjen og blokkerte all trafikk over bybrua.

Der ble de stående til de fikk signal med horn fra andre bilister om å flytte seg!

Les også

– Vi trenger en levende by – steng bybrua for biltrafikk


Det skjedde en kollisjon på Eggemoen i sommer (påkjørsel bakfra), slik jeg har forstått det, hvor unødvendig brå nedbremsing for blålys, som ikke hadde hinder i sitt felt, kom som en stor overraskelse på bilen bak.

Angst for blålys

Så til bilførere som lider av angst for blålys, hvis ingenting hindrer et utrykningskjøretøy som kommer imot i den kjørebanen den ligger, kan du ta det helt med ro, fortsett som vanlig, ikke gjør noe som blir til fare eller hinder for andre.

Enig eller uenig? Si det her!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.