Telefonstorm på legevakta: – Ikke ring hvis du ikke er syk!

RINGES NED: Legevakta i Hønefoss opplever at svært mange er bekymret og vil testes for koronavirus. Kommuneoverlege Karin Møller ber folk unngå å ringe hvis de ikke er syke.

RINGES NED: Legevakta i Hønefoss opplever at svært mange er bekymret og vil testes for koronavirus. Kommuneoverlege Karin Møller ber folk unngå å ringe hvis de ikke er syke. Foto:

Kommuneoverlege Karin Møller har satt inn ekstra folk, men legevakta ringes ned av folk som vil testes for koronavirus.

DEL

– Folk er bekymret og vil testes. Jeg skjønner veldig godt at folk er usikre, for kriteriene for hvem som skal testes endres stadig, sier kommuneoverlege i Ringerike, Karin Møller.

LES OGSÅ: Hostende togpassasjer må sitte i arrest til prøvesvaret foreligger

Se det an

– De vi vil skal kontakte oss i dag, er de som er syke. Hvis du er i tvil om du er syk, hvis du er litt forkjølet og snufser, er det best om du holder deg i ro hjemme og ser hvordan det går. Ta eventuelt kontakt med fastlege på mandag, ber hun.

Koronatelefonen for hele Norge har telefonnummer 815 55 015.

– Vi sliter med å ta unna, selv om vi har økt bemanning, forklarer kommuneoverlegen.

LES OGSÅ: Sykehusene innfører adgangskontroll

Tester risikogruppen

Ringerike interkommunale legevakt har nå spesiell fokus på å teste helsepersonell som skal jobbe, og folk med underliggende sykdommer som gjør at de er i risikogruppen for å utvikle alvorlig sykdom ved koronasmitte.

– Helsepersonell som ikke er syke eller ikke skal på jobb bør vurdere om de må testes nå, eller om det kan vente, sier Møller.

I bil eller hjemme

Hvis du er blant dem som likevel skal testes, og du ikke er syk, vil du trolig bli bedt om å komme kjørende til legevakta, så vil helsepersonell teste deg mens du sitter i bilen. Er du syk, kommer helsepersonell hjem til deg for å utføre testen.

Lørdag formiddag har fortsatt ikke kommuneoverlege Karin Møller fått positive prøvesvar fra innbyggere i Ringerike.

I Hole er én person smittet, og i Jevnaker tre. Der er i tillegg 100 personer i karantene lørdag formiddag.

FØLG UTVIKLINGEN DIREKTE HER:

Artikkeltags