Navn: Maren Korgerud

Alder: 17

Bor: Ådalen

Aktuell: Aktiv skiløper

Når startet du med langrenn, og hvorfor?

Jeg har gått langrenn så lenge jeg kan huske, og drevet med det ved siden av mange andre fritidsaktiviteter. Men jeg har alltid likt langrenn best. Vi er en skiinteressert familie, der både bestefar, pappa, søsteren min og flere søskenbarn har vært aktive skiløpere.

Hvor mange ganger i uka trener du?

Det varierer veldig ut ifra om det er sesong eller oppkjøring. Men alt fra fem til ni ganger.

Hvem er ditt forbilde?

Marit Bjørgen. Blir så imponert over hvordan hun gang på gang greier å vinne alt hun stiller opp i.

Hvem motiverer deg?

Pappa er den som motiverer meg mest, og han har alltid troen på meg. Han legger alt til rette for at jeg skal gjøre det best mulig. Men også flere av venninnene mine som jeg legger ned flere treningstimer sammen med.

Hvordan var det å delta i NM i Harstad?

Man er alltid til ekstra spent og nervøs når det er NM enn et vanlig kretsrenn. Her får vi testet oss mot langrennsløpere fra hele Norge. Jeg syntes det var veldig gøy å gå i Harstad, i og med at jeg gikk mitt beste skirenn under fredagens 10 km skøyting.

Hvordan bruker du tiden du ikke trener?

Da er jeg mye sammen med venner. Vennegjengen min er utrolig glad i søtsaker, så vi baker ofte. Haha. Jeg har også en del skolearbeid som dessverre ikke gjør seg selv.

Hvor ser du deg selv om 10 år?

Om 10 år håper jeg at jeg står øverst på pallen med et individuelt OL-gull rundt halsen, mens jeg overdøver alle med «ja, vi elsker».

LES OGSÅ: