Gå til sidens hovedinnhold

Takket av Vigdis-Merete: – Det er ikke lite du har hatt ansvar for

Smittende livsglede har Vigdis-Merete Rønning spredd på sin vei.

Innsendt:

– Babysang i kirken og på sykehjemmene, Myldresamlinger for små og store, Torsdagsklubb, Bo-hjemme-leir, Tårnagenter, ridderturneringer, førsteklasses gudstjenester med utdeling av 4 års bøker.

Hun dro i gang «Kunsten å leve» siste torsdagen i måneden, en foredragsserie som har vært veldig populær med stor spennvidde i samtaler og opplevelser som har blitt delt med mange underveis i årenes løp.

– Det er ikke lite du har hatt ansvar for og deltatt i, de årene du har vært ansatt i Ringerike kirkelige fellesråd og i Hønefoss kirke, åpnet leder av Hønefoss menighetsråd Guro Hellgren, da hun skulle holde takketale for Vigdis-Merete Rønning.

Under søndagens gudstjeneste for små og store ble Vigdis-Merete hyllet for den innsats hun har lagt ned i arbeidet som menighetspedagog og kateket, i møte med mennesker i alle aldre.

Vigdis-Merete har også vært delaktig i konfirmantundervisning og har også vært leder for konfirmantkull igjennom perioden.

Ei sprudlende jente har med sin livsglede gitt mange mennesker hun har møtt på sin vei, gode opplevelser.

Ventet på korona-lettelser

Guro fortalte fra talerstolen i kirken at Vigdis-Merete alltid har brukt formuleringen «mitt kristne livssyn har vært en trygg bro som holder i medgang og motgang.» Hennes Jesus-begeistring, viser at Jesus skinner i alt hun har gjort.

– Dette har vært en eksponent i alt ditt virke i Hønefoss menighet.

Det begynner å bli en stund siden Vigdis-Merete hadde sin siste arbeidsdag. Menigheten har ventet, med vilje, på en «koronabedring,» slik at kirken kunne fylles med mange mennesker i henhold til smittevernregler. De mange fremmøtte fikk anledning til å takke henne for innsatsen hun har lagt ned.

Babysang

Sokneprest Tor Magnus Amble fortalte om hans første møte med Vigdis-Merete da han var til stede på et internasjonalt stevne i Metodistkirken. Han fikk den gang inntrykk av at jenta han møtte var primus motor, da hun tolket ord fra scenen, den måte hun tok seg av gjester på, full av energi, vennlig, entusiastisk, imøtekommende, åpen og direkte.

– Ikke visste jeg den gang av vi senere i livet skulle bli kollegaer i Hønefoss kirke, det Herrens år 2014.

– Jeg må berømme deg for den innsatsen du har gjort med babysang i kirken.

Les også

Nybakt mor Annelise (32) om korona-nedstengningen: – Kan nok føles ensomt

Etter en forsiktig begynnelse med noen få fremmøtte endret samlingene seg i antall babyer og voksne.

– Etter ett år var babysangen en så stor suksess at du måtte fordele deltakerne på tre grupper.

Bildeserie

Se de herlige bildene fra babysangen i Hønefoss kirke

Og du startet opp sanggrupper for dem som var blitt for «gamle» til babysang, nå var det oppfølging på småbarnsgrupper.

Tor Magnus fortsetter med å berømme Vigdis-Merete med hennes kontakt med andre, hun oppnår lette kontakt med barn, unge og voksne.

– Du er en god forkynner og vi har samarbeidet om mange gudstjenester for små og store. Du er raus og dyktig, og veldig tilstedeværende. Du er våken og ser mennesker. Det har vært en berikelse å ha deg som medarbeider, brennende engasjert og full av tanker og ideer.

Vigdis-Merete ble ønsket lykke til videre med pensjonisttilværelsen og alle var glade for at hun fremtidig ønsker å være med som frivillig i kirken og i menigheten.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.