Gå til sidens hovedinnhold

Takk til ansatte ved Hønefoss skole | Tore Snildal

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære alle ansatte ved Hønefoss skole. Det siste tiåret har arbeidsplassen deres vært gjenstand for mye debatt, engasjement, strid og splid. Det har vært mange turbulente år. De to seneste især.

LES OGSÅ: Kommunens vaktmester Arnulf (36) synger ut i skolesaken: – Føler at barna skyves foran

Som lokalvalgkampens hovedsak i Hønefoss, med avisinnlegg, folkemøter, klager til barneombudet og bylkesmannen, med fakkeltog, hjerteaksjon og forvaltningsrevisjon ble mye ment av mange. Striden var intens.

Til tider var det nærmest umulig å lese lokalavisen uten å lese noe om Hønefoss skolesaken.

Det må ha vært vondt for dere. Vanskelig. Det må ha skapt usikkerhet og uvisshet, kanskje også fortvilelse, ambivalens og sinne.

Har løst oppdraget

Kjære dere. På tross av intensiteten og varigheten av skolesak-striden, og at skolen fikk sin dødsdom, så har dere løst oppdraget, og det vil jeg takke dere for.

Gjennom turbulensen har dere hatt et forbilledlig fokus på det viktigste vi har. Barna. I handling og gjerning har dere utrettelig villet barnas beste. Det er dere som har hjerte for barna. Takk for det.

Les også

Cecilie Øyen advarer: – Vanskelig for barna som skal starte på Ullerål skole

Med nedpinte kommunale vedlikeholdsbudsjetter, fravær av oppgradering og et minimum av midler, har dere gitt av dere selv og sørget for et varmt, nært og godt læringsmiljø. Med entusiasme og kunnskap har dere skapt glede og lærelyst, bidratt til skapertrang, kreativitet og nysgjerrighet.

Med ubetinget kjærlighet og omsorg for barna og familiene har dere vært ansvarlige og ordentlige voksne. Gode rollemodeller. Dere har sett, hørt og brydd dere.

Dere har på kjærlig vis korrigert uønsket adferd, veiledet, bistått og hjulpet. Dere har skapt trygghet. For barna. Og for hjemmet. Dere har delt og gitt deres trygge fang og varme beroligende klemmer til andres barn. Til våre barn. Til mine barn. Takk for det.

Verdighet og yrkesstolthet

Takk for verdighet, yrkesstolthet og personlig integritet. Takk for modenhet og klokskap. Takk for utvist skjønn og medmenneskelighet.

Les også

Arild Myrmel kritisk til kommunens innsats i Hønefoss skole-saken: – Har ikke gjort jobben sin

Takk for trygge telefoner og samtaler når noe uønsket og uforutsett har oppstått. Takk for måten dere har løst alle små og store hverdagsutfordringer som naturlig dukker opp i barneskolen. Takk for optimisme og læreglede. Takk for deres varme hjerter.

Om få dager skrives siste side i boken om Hønefoss skole. De siste elevene og dere som ansatte vil gå ut av dørene fra byens lengstlevende utdanningsinstitusjon og Norsias viktigste bygg og landemerke for siste gang.

Fremtiden for den unike skolebygningen er uviss, men jeg håper deres egen framtid er sikret.

Nyt ferien!

Jeg håper at dere kan nyte en særdeles velfortjent sommerferie med visshet om framtidig økonomisk trygghet, og at nye spennende arbeidsoppgaver venter på dere i slutten av august.

Med på karriereveien og livet vil jeg sende min hyllest, mine lykkønskninger for framtiden, og min dypfølte takknemlighet.

Jeg håper dere går ut av Hønefoss skole og inn i nye spennende jobber med rak rygg og hevet hode. Det har dere all grunn til. Tusen takk for innsatsen.

Takk. Alle hjerters takk!

Kommentarer til denne saken