Gå til sidens hovedinnhold

Takk, Ole Jan Aslaksrud!

Gjennom Ringerikes Blad ser jeg at en positiv og samarbeidsvillig kar, Ole Jan Aslaksrud, takker av fra Skue Sparebank. Med dette er et utrolig godt og spennende arbeid rundt skolecupen i basketball ved veis ende.

Innsendt

Skolecupen i basketball hadde i mange år nettopp Ringerikes Blad som hovedsponsor, men jeg vet at da Ringerikes Blad ønsket å trekke seg tilbake fra arrangementet, henvendte de seg til den gangen Hønefoss Sparebank.

Det skulle fort vise seg at dette ble en vitamininnsprøytning i arrangementet, for Ola Jan ble den ansvarlige for oppfølgingen av skolecupen, og gjennom hans ekte idrettsinteresse, fikk arrangementet et løft på flere måter. Spesielt fikk deltakerne glede av en spennende premiering, der bl.a. de som fikk den «sure» fjerdeplassen også ble premiert. Vinnerne fikk ei eksklusiv T-skjorte med trykk som fortalte at de var vinnere av skolecupen det spesielle året, og ellers medaljer, pokaler og gavepremier.

Som fotballdommer visste Ole Jan også at en god kampleder er viktig, og derfor fikk vi muligheten til å betale noen voksne gode dommere i turneringen. Det viktigste av alt er at det er utrolig mange barn og ungdommer i området som derfor har fått et godt møte med en for mange noe mer ukjent idrett.

Det hører med til historien at trekningen til sluttspillet foregikk høytidelig i Sparebanken, og Ole Jan var alltid spent på hvordan det så ut etter trekningene. Ville det bli spennende semifinaler? Han ønsket også alltid en liten vurdering av lagenes styrke. Det engasjementet Ole Jan har vist for skolecupen i basketball, har hatt stor betydning for motivasjonen for å utvikle skolecupen videre.

Dessverre måtte årets skolecup avlyses, men vi var ekstremt heldige i 2020. Finalespillet ble avslutte en torsdag, og rett over påfølgende helg ble Norge stengt ned.

Det er å håpe at skolecupen i basketball igjen kan arrangeres dette skoleåret. Som arrangør av cupen vet vi at uttrykket «det er ikke lett å hoppe etter Wirkola», igjen kan trekkes fram. Men bytt ut Wirkola med Ole Jan Aslaksrud, men vi krysser fingrene for at noen tar utfordringen i Skue Sparebank, og blir med «på laget».

På vegne av Hønefoss BBK og mange hundre elever, ønsker vi å takke for et helt spesielt godt og fruktbart samarbeid med Ole Jan som representant for Hønefoss og Skue Sparebank.

LES OGSÅ: Ole Jan slutter etter 38 år på samme sted: – Ser ut til at myndighetene ikke vil ha små lokalbanker som oss

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.