Gå til sidens hovedinnhold

Taburettvalsen i Ringerike | Jan Solgård

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er ingen skam å snu, så svelg heller en kamel eller to, og kom videre. Lytt til innbyggernes valg og la resultatet bli til byens beste, skriver Jan Solgård i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så er valget over og tilbake er den grå hverdagen. I alle fall synes den politiske hverdag å være grå for tiden, for ikke å si svart. De ulike partiene finner ikke sammen, slik at det for tiden pågår et spill om ikke å bli Svarteper.

De to store partiene Ap og H var tapere i valget, mens Sp var valgets klare vinner. Framgangen lå mye i deres klare valg i spørsmålet om Hønefoss skole og om byplanen. Disse sakene synes å være hovedårsaken i den pågående «jakten på partner» eller «parti søker taburett».

Det synes videre klart at noen i dette spillet vil måtte tape ansikt. Hadde man satt skolesaken på vent og tatt området Øya/Tippen ut av planområdet for videre bearbeiding og behandling, ville ingen ha tapt ansikt og man hadde hatt det mye lettere å finne samarbeidspartnere i politikken.

Jan Solgård

Hønefoss

De tapende partiene utviser nå maktarroganse ved ikke å ville endre noen av de synspunktene som førte til tilbakegangen ved valget. Det er ingen skam å snu, så svelg heller en kamel eller to, og kom videre. Lytt til innbyggernes valg og la resultatet bli til byens beste.

Lytt også til Multiconsults uttalelser om å legge nye arbeidsplasser til Øya/Tippen og til områdene rundt stasjonen. Bygg så heller boliger på de mange ledige arealene i sentrum.

LES OGSÅ:

Les også

Kaos i Ringeriks-politikken: – Nå må noen ta ansvar! | Øyvind Lien

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.