Gå til sidens hovedinnhold

Syver har fått ekstramidler til næringslivet: – Kan gi en kickstart til gode prosjekter

Artikkelen er over 1 år gammel

Hole kommune har fått ekstramidler til næringslivsprosjekter som følge av koronakrisen.

Nå kan næringslivet i Hole kommune søke friske midler til gode prosjekter som gir økt aktivitet og verdiskapning basert på lokale behov, melder Hole kommune.

Kommunen er tildelt 900.000 kroner, og næringslivet kan søke midler til prosjekter som «sørger for mobiliserende næringsutvikling».

– Dette kan gi næringslivet i kommunen en kickstart til gode prosjekter, sier ordfører Syver Leivestad til kommunens hjemmeside.

Å tenke litt større

Kommunen oppfordrer lokale næringsaktører til å samarbeide.

– Det er flott om flere aktører eller bransjer går sammen og tenker litt større, men det er ikke et krav. Privatpersoner kan også søke, sier ordføreren.

Det kan gis tilskudd til bedrifter, etablerere og andre næringsaktører i Hole. Men kommunene kan unntaksvis også tildele midler til egne tiltak, som oppfyller formålet.

Hvor raskt?

I vurderingen av søknadene vil kommunen legge vekt på i hvor stor grad tiltaket «fremmer økt aktivitet, sysselsetting og verdiskapning basert på lokale utfordringer, behov og potensial».

I hvor stor grad bedriftsrettede tiltak, tilskudd til etablering og andre næringsrettede tiltak anses å motvirke negative virkninger av covid-19-utbruddet er også viktig.

Kommunen vil i tillegg se på hvor raskt tiltaket kan settes i gang? Og om tiltaket bidrar til grønt skifte i næringslivet?

Frist for å søke er 4. november.

Kommentarer til denne saken