Dette feltet av syklister ble jeg liggende bak på en Østfold-vei for en måned siden. Selv ble jeg provosert. Jeg er selv mosjonist og en sjelden gang syklist.

Ole Martin Solberg

Desksjef i Ringerikes Blad, bilist og mosjonist

Se videoen over saken.

Konflikten syklister-bilister er klassisk. Hver sommer skjer det utallige episoder som provoserer. Begge skylder på hverandre. Årets sommer blir trolig intet unntak.

Med varmere vær i vente vil syklistene flokke seg rundt omkring på distriktets veier.

Lørdag 25. mars var jeg på Onsøy ved Fredrikstad for å spille golf. På hjemturen innhentet vi en del syklister. Jeg var passasjer i bilen. Etter å ha ligget bak syklistene i noe tid begynte vi å bli litt utålmodige. Jeg fant fram telefonen og begynte å filme.

Men, det er vel kanskje slik at som syklist tenker man stort sett på seg selv, og som bilist gjør man akkurat det samme.

 

For oss så det ut til at syklistene hadde med seg en ATV (firehjuling) som fartsholder. Rytterne lå rett bak denne og brukte hele høyre veibane på den «smale veibanen», noen ganger kom syklistene over i motgående felt.

Etter hvert ble vi oppmerksomme på at en mopedist lå helt foran i feltet. Noen av syklistene forsøkte å henge seg på denne, og det førte til at feltet dro seg ut i lengden og forbikjøring ble enda mer problematisk – og ikke minst mer trafikkfarlig.

Syklistene gjorde aldri tegn til at de ville slippe oss forbi, og her var det bare å smøre seg med tålmodighet. Syklistene burde helt klart vist litt smidighet og sørget for bedre flyt i trafikken.

Men, det er vel kanskje slik at som syklist tenker man stort sett på seg selv, og som bilist gjør man akkurat det samme.